Website Week of Growth (1).png

Programma
The Week of Growth

De eerste events zijn inmiddels bekend! Bekijk hieronder het programma en meld je aan.
Houd deze pagina goed in de gaten, want er volgen binnenkort nog meer inspiratiesessies...

 

Maandag 11 oktober: 11.00 - 12.00u

Insights: dé start voor jouw ontwikkeling – door YSE

Insights is dé start voor jouw ontwikkeling. Met Insights krijg je inzicht in jouw voorkeursstijl van communiceren, (samen)werken en leidinggeven. Insights Discovery gebruikt een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen en dus ook in die van jou!

Het belangrijkste leerdoel van deze masterclass is: een eerste inzicht krijgen in jouw voorkeursstijl en hierdoor het contact met anderen verbeteren.

Deze masterclass wordt gegeven door Sophie Slippens, Talent Manager en Trainer bij YSE

Maandag 11 oktober: 13.00 - 14.00u

WeShareTalent helpt met jullie maatschappelijke ambities

Steeds meer bedrijven formuleren hun doelen aan de hand van people, planet, profit en steeds meer medewerkers vinden het belangrijk dat hun organisatie maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Eén van de drie pijlers van WeShareTalent is bijdragen aan maatschappelijke groei van organisaties. Tijdens deze sessie, gaan we in gesprek over wat de mogelijkheden zijn bij WeShareTalent om bij te dragen aan jullie maatschappelijke ambities.

Maatschappelijke themaweken
Elke week staat er bij WeShareTalent een ander thema centraal, waarin maatschappelijke organisaties denktanks, inspiratiesessies of workshops geven. Thema’s die al de revue zijn gepasseerd zijn: eenzaamheid, diversiteit en inclusie maar ook schuldenproblematiek of onderwijs. Op deze manier kunnen collega’s op een laagdrempelige manier kennismaken met sociale vraagstukken. In vogelvlucht gaan we door een aantal themaweken heen en gaan we in gesprek over de volgende onderwerpen: 

 • Wat zijn de verschillende workshops en inspiratiesessies?

 • Welke thema’s ontbreken? Of moeten nog een keer terug komen?

 • Hoe bereiken we de juiste mensen binnen de organisatie? 

Medewerker vrijwilligerswerk
Tripido en WeShareTalent willen zoveel mogelijk werknemers inspireren en activeren om naast hun reguliere werk ook vrijwilligerswerk te doen. Waarom? Je leert ervan, de maatschappelijke organisatie leert ervan, het houd je scherp en het voelt gewoon goed. In het tweede gedeelte van deze sessie gaan we met elkaar in gesprek over: 

 • De positieve gevolgen van medewerkers vrijwilligerswerk

 • De mogelijkheden van het doen van vrijwilligerswerk via Tripido / WeShareTalent

 • Ruimte voor vragen en discussie

Maandag 11 oktober: 16.00 - 17.00u

Hoe bouw je je netwerk op? (deel 1) – De 7 wetten van Netwerken – door WeShareTalent

Netwerken is belangrijk, maar hoe gebruik je je netwerk eigenlijk op een manier dat het een positief effect heeft? En hoe begin je met het uitbreiden van je netwerk, als deze voornamelijk uit interne contacten bestaat?


Netwerk goeroe Michel Verspui vertelt ons alle ins en outs als het gaat om netwerken. Tijdens deze sessie:

1. kom je erachter wat netwerken voor jou betekent;
2. krijg je inzicht in verschillende netwerk modellen;
3. kom je erachter wie jouw belangrijkste mensen en groepen zijn in je netwerk;
4. ga je verder met jouw netwerk next steps!

Dinsdag 12 oktober: 10.00 - 11.00u

Is the globalization tide turning finally? – by Deloitte

For decades international companies have been optimizing their businesses by sharing data and KPIs across the globe up to adopting best practices around the globe. The IT technology evolutions enabled this increasingly well, up to having a single global ERP system.

Putting all of your business eggs into one basket is maybe not a good idea: one size fits all might turn into one size hurts all; data residency requirements are getting tougher and more complex and the voice for regional autonomy is getting louder. Is this the end of globalization? How far back will the pendulum swing?

This session will be in English.

Dinsdag 12 oktober: 13.00 - 14.00u

Purpose meets impact - door Jamming

Business developer en voice-over coach Tamara Bok en merkstrategist en art-director Peter Jelsma werken beiden bij communicatiebureau Jamming in Utrecht. Zij delen hun kennis over impactvolle verhalen en hoe je deze boven water haalt, want vanuit welke functie je dit dan ook doet: het gaat in bijna alle gevallen over het bouwen aan een verhaal over vooruitgang.

Vragen waar jij antwoord op krijgt tijdens deze jamsessie:

 • Wanneer heeft een verhaal impact?

 • En hoe haal je deze verhalen boven water?

Dinsdag 12 oktober: 16.00 - 17.00u

10% vrijwilligerswerk tijdens werktijd: hét succesverhaal! – door Bizzomate

Bij het IT consultancy Bizzomate mag iedere werknemer 10% van zijn of haar tijd aan vrijwilligerswerk besteden, gewoon tijdens werktijd! Ja, je leest het goed, één heel dagdeel per week! Misschien schieten er dan gelijk bezwaren door je hoofd, zoals de kosten en hoe je dat ingepland krijgt?

Maar hopelijk schieten er ook positieve dingen door je hoofd, zoals de kansen die het biedt. Of bijvoorbeeld het aantrekken van nieuw talent dat meer zingeving zoekt in het werk, het behouden van mensen vanwege de afwisseling die het biedt.

Oprichter Marc Gelissen en Happiness Officer Anne van der Heide vertellen hun verhaal met als doel meer bedrijven in beweging te krijgen om dit ook op te pakken, in welke vorm dan ook.

Aan het einde van deze inspiratiesessie:

 • Weet je op welke manier dit bijzondere beleid tot stand is gekomen.

 • Hoe dit in de praktijk werkt.

 • Heb je een aantal mooie voorbeelden gehoord.

 • En weet je waar de waarde zit.

Woensdag 13 oktober: 09.00 - 10.00u

Ontwikkel jezelf met een rol als toezichthouder – door Governance by Meaning

Governance by Meaning (GbM), onderdeel van The Growth Collective, heeft de ambitie om Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen te verjongen, vernieuwen, verfrissen en te veranderen. We willen verjonging in de boardroom, toezichthouders die als team groeien, die werken aan eigen ontwikkeling en vanuit hun kennis en ervaring een bron van inspiratie zijn voor de organisatie en het bestuur.

Governance by Meaning is een netwerk dat huidig, aankomend en toekomstig toezicht talent verbindt en ontwikkelt. Samen bieden wij voor en met deze doelgroepen allerlei initiatieven aan en helpen wij nieuwe toezichthouders aan een toezichtrol. Onze missie is tweeledig; aan de ene kant ontwikkelen we de toezichthouders van de toekomst en aan de andere kant koppelen we talentvolle toezichthouders aan raden van toezicht.

Tijdens deze sessie nemen aanstormende toezichthouders Jeroen Bakker en Jeroen Ykema je mee in hoe (het voorbereiden op) een toezichthoudende rol kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Woensdag 13 oktober: 10.00 - 11.00u

Waar liggen jouw grenzen? – door YSE

Het werken als professional kan stressvol zijn, zeker in combinatie met alle andere zaken naast werk. Wat is stress en hoe herken ik stress? Wanneer is stress gezond en wanneer ongezond? In deze training ga je met al deze vragen aan de slag. 


Ebba Roessingh, ervaren coach en trainer op het gebied van stress bij YSE, laat jou je grenzen herkennen en aan het einde van de training weet je wat je moet doen om ongezonde stress te voorkomen.

Leerdoelen:

 • Waar loop je als professional allemaal tegenaan?

 • Wanneer is stress gezond en wanneer ongezond?

 • Hoe herken ik stress bij mezelf en bij een ander?

 • Wanneer ervaar je stress en wat doet het met je?

 • Wat kun je doen om ongezonde stress te voorkomen?

Woensdag 13 oktober: 11.00 - 12.00u

Hoe bouw je je netwerk op? (deel 2) – 500+ connecties op LinkedIn.. maar wat kan ik ermee? – door WeShareTalent

De vervolg sessie op ‘De 7 wetten van netwerken’ van Michel Verspui. Tijdens deze Masterclass kom je erachter hoe je LinkedIn daadwerkelijk in kunt zetten om je netwerk te beheren én uit te bouwen.


De sessie 7 wetten van netwerken gemist? Geen probleem! Je kunt sowieso meedoen en deze later inhalen!

Woensdag 13 oktober: 15.00 - 16.00u

Creëer de cultuur van leren in 5 fasen – door AWVN

Eigen regie op leren, inclusief talent management en duurzame inzetbaarheid! Veel gehoorde kreten, maar hoe geef je hier concreet handen en voeten aan?

AWVN weet als geen ander waar werkgevers tegen aanlopen. Daarom heeft een team van experts op het gebied van duurzame ontwikkeling praktijkervaring gekoppeld aan wetenschappelijke inzichten met als resultaat een praktisch vijf fasen model om een leercultuur te creëren. Via dit model krijgen organisaties inzicht in welke ambitie zij hebben voor leren en ontwikkelen, in hoeverre de organisatie hierop is ingericht en welke stappen zij kunnen zetten om praktijk en ambitie dichter bij elkaar te brengen. Dit met het doel vorm te geven aan een positieve leercultuur waarin werkenden zich optimaal kunnen ontplooien. Hierbij worden jouw diverse instrumenten aangereikt zoals een helpende vragenlijst om het gesprek hierover te voeren binnen je organisatie met leidinggevenden en medewerkers.

Wil jij weten hoe je op praktische wijze aan de leercultuur in jouw organisatie werkt? Margreet Xavier, senior-adviseur duurzame inzetbaarheid, deelt haar kennis met jou tijdens deze interactieve webinar.

Donderdag 14 oktober: 10.00 - 11.00u

De magie van finance: van basics tot business (deel 1) – door YSE

Ebit of Ebitda? Earn out? Voorziening. Reserve. Eigen of Vreemd vermogen? Aandelen of converteerbare leningen? En wat is jouw Balans? Of ben je na het lezen van deze termen voornamelijk uit balans? No stress, Anouk Hendrikse en Michel Verspui zorgen ervoor dat je na dit uurtje op elke borrel meepraat met alle controllers en accountants!

Het uur hierna volgt direct deel 2 van deze Finance Masterclass. Daarin wordt verder ingezoomd op de volgende vragen:
1. hoe plan je je geld?
2. hoe kom je aan geld?

Meld je ook vooral aan voor deel 2 van deze finance masterclasses. Je kunt deze sessies los van elkaar ook prima volgen.

Donderdag 14 oktober: 11.00 - 12.00u

De magie van finance: van basics tot business (deel 2) – door YSE

Ebit of Ebitda? Earn out? Voorziening. Reserve. Eigen of Vreemd vermogen? Aandelen of converteerbare leningen? En wat is jouw Balans? Of ben je na het lezen van deze termen voornamelijk uit balans? No stress, Anouk Hendrikse en Michel Verspui zorgen ervoor dat je na deze 1,5 uur op elke borrel meepraat met alle controllers en accountants!

Tijdens deel 2 van ‘de magie van finance’ worden de volgende vragen onder de loep genomen:

1. hoe plan je je geld?
2. hoe kom je aan geld?

Ook als je nog niet aan deel 1 hebt meegenomen (wat is een bedrijf waard en hoe maak je winst?), kan je meedoen met deel 2!

Donderdag 14 oktober: 13.00 - 14.00u

Hoe draagt jouw organisatie bij aan een circulaire toekomst? – door Route Circulair

“Bouw mee aan een circulaire economie!”

Ben jij er ook van overtuigd dat we naar een circulaire toekomst moeten? Wil jij ook vooral van meepraten naar meedoen? Doe dan mee met de online sessie van Route Circulair!

In deze sessie gaan we in op de de manier waarop je als organisatie de ambities omtrent de circulaire economie kunt concretiseren en hoe je deze kunt realiseren. Wat heeft dit bijvoorbeeld voor een gevolgen voor de manier van werken binnen jouw organisatie? Hoe krijg je je organisatie mee in de transitie? Hierbij zullen we ook ingaan op een inspirerende klantcase.

Schrijf je in voor deze sessie en laat Route Circulair je meenemen in het verhaal van de circulaire economie!

Donderdag 14 oktober: 14.00 - 15.00u

Lzeen en shicrejvn is neit voor iereeden ezlafneksprend – door Stichting Lezen & Schrijven

2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Vaak hebben ze ook problemen met de dagelijkse digitale vaardigheden.

Laaggeletterdheid heeft ingrijpende gevolgen voor het dagelijks leven van mensen. Solliciteren, een werkinstructie lezen, helpen met huiswerk van de kinderen, afspraken inplannen, weer nieuwe coronaregels… We lezen, schrijven en rekenen heel wat af op een dag. Als je dat moeilijk vindt, kan je niet volwaardig meedoen in onze samenleving.

Elske van Schaardenburgh, adviseur bij Stichting Lezen & Schrijven, vertelt je meer over wat laaggeletterdheid is en wat dat betekent voor iemands leven. Wil je weten wat jij kan doen om laaggeletterden te helpen?

Tijdens deze sessie komen de volgende zaken aan bod:

 • Herken jij de signalen?

 • Hoe kan je iemand ondersteunen?

 • Wat zijn praktische tips om het makkelijker te maken? 

Vrijdag 15 oktober: 09.00 - 10.30u

Helemaal naar de meditering – door Mark Siegenbeek van Heukelom

Je hoort steeds meer over de kracht van meditatie. Zo kan vijf minuten per dag mediteren de stress al verminderen. Maar… meditatie, dat is toch zo zweverig? Het vage en ongrijpbare imago van meditatie stoorde ook bestsellerauteur Mark Siegenbeek van Heukelom. Daarom goot hij meditatie in een nieuw jasje: ‘helemaal naar de meditering gaan‘.

In deze interactieve en nuchtere workshop laat hij zien dat mediteren gezond, wetenschappelijk bewezen en pragmatisch is. Hij geeft antwoorden op al je prangende vragen over het ‘hoe & waarom’ van spiritualiteit. Je ontdekt hoe je door middel van meditatie meer focus, ontspanning, wijsheid, effectiviteit en zelfvertrouwen in je leven zal ervaren.

Mark laat je kennis maken met mediteren zonder dat je jezelf hoeft te verliezen in kruidenthee, wierook, aardstralen of klankschalen. Deze workshop is daarom ook uitermate geschikt voor sceptici.

De deelnemers leren:

 • wat de voordelen van meditatie zijn voor hun werk en privéleven,

 • hoe meditatie werkt en ervaren dit met één of meerdere korte meditatiesessies,

 • hoe ze grip kunnen krijgen om meditatie voortaan dagelijks te kunnen beoefenen,

 • dat meditatie al lang niet alleen meer tot de oosterse filosofie behoort. Ook het westen heeft meditatie ruimschoots omarmd,

 • waarom meditatie nog altijd zweverig over kan komen door de matige marketing die bedreven wordt in de meditatiebranche.

Na het volgen van de workshop ‘Helemaal naar de Meditering’ begin je eindelijk een aantal zaken te begrijpen. Bijvoorbeeld waarom je zus op een yogamat staat en wat je moeder op reis in India probeert te vinden.

‘Helemaal naar de Meditering’ is heel laagdrempelig en interactief. Mark gaat altijd het contact met het publiek aan. Hij gebruikt elementen als anekdotes, oefeningen, grappen, videofragmenten, energizers en korte meditatieoefeningen.

Mark belooft dat het nuchter blijft, er gelachen zal worden én je iets zult leren waarvan je achteraf zult denken: “Al stond ik er aanvankelijk niet heel erg voor open, ik vond het toch wel erg interessant!”

Vrijdag 15 oktober: 11.00 - 12.00u

Hoe bouw je je netwerk op? (deel 3) ‘Netwerkgesprekken in de praktijk’ – door Michel Verspui

Op veler verzoek ook een praktische workshop hoe je je netwerk en LinkedIn kunt gebruiken om je te oriënteren op een volgende baan. Met veel praktische oefeningen, tips en feedback. Én inzicht in de huidige arbeidsmarkt.

Deel 1 (7 wetten van netwerken) en deel 2 (500+ connecties op LinkedIn.. maar wat kan ik ermee) van de ‘Hoe bouw je je netwerk op’ reeks zijn vooraf aanbevolen, maar niet noodzakelijk.