Website Week of Growth (1).png

Programma
The Week of Growth

 

Maandag 11 oktober van 09.11u tot 10.00u

Kick-off

Begin de week met een kop koffie en zorg dat je om 09:11 uur klaar zit voor de kick-off van deze week!
We nemen je mee in het programma van the Week of Growth, vertellen je meer over The Growth Collective en laten je kennismaken met andere deelnemers.

Maandag 11 oktober: 11.00 - 12.00u

Insights: dé start voor jouw ontwikkeling – door YSE

Insights is dé start voor jouw ontwikkeling. Met Insights krijg je inzicht in jouw voorkeursstijl van communiceren, (samen)werken en leidinggeven. Insights Discovery gebruikt een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen en dus ook in die van jou!

Het belangrijkste leerdoel van deze masterclass is: een eerste inzicht krijgen in jouw voorkeursstijl en hierdoor het contact met anderen verbeteren.

Deze masterclass wordt gegeven door Sophie Slippens, Talent Manager en Trainer bij YSE

Maandag 11 oktober: 12.00 - 12.30u

Koffie Roulette

Tijdens the Week of Growth bieden wij je iedere dag van 12:00 – 12:30 uur de mogelijkheid om te netwerken!
Meld je hieronder aan voor de Koffie Roulette van 11 oktober en kom tijdens dit half uurtje in contact met nieuwe (of wellichte bekende) gezichten.

Maandag 11 oktober: 13.00 - 14.00u

Find your purpose! - door Tripido en WeShareTalent

Steeds meer bedrijven formuleren hun doelen aan de hand van people, planet, profit en steeds meer medewerkers vinden het belangrijk dat hun organisatie maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Eén van de drie pijlers van WeShareTalent is bijdragen aan maatschappelijke groei van organisaties. Tijdens deze sessie gaan we in gesprek over wat de mogelijkheden zijn bij WeShareTalent om bij te dragen aan jullie maatschappelijke ambities.

Maatschappelijke themaweken
Elke week staat er bij WeShareTalent een ander thema centraal, waarin maatschappelijke organisaties denktanks, inspiratiesessies of workshops geven. Thema’s die al de revue zijn gepasseerd zijn: eenzaamheid, diversiteit en inclusie maar ook schuldenproblematiek of onderwijs. Op deze manier kunnen collega’s op een laagdrempelige manier kennismaken met sociale vraagstukken. In vogelvlucht gaan we door een aantal themaweken heen en gaan we in gesprek over de volgende onderwerpen: 

 • Wat zijn de verschillende workshops en inspiratiesessies?

 • Welke thema’s ontbreken? Of moeten nog een keer terug komen?

Medewerker vrijwilligerswerk
Tripido en WeShareTalent willen zoveel mogelijk werknemers inspireren en activeren om naast hun reguliere werk ook vrijwilligerswerk te doen. Waarom? Je leert ervan, de maatschappelijke organisatie leert ervan, het houd je scherp en het voelt gewoon goed. In het tweede gedeelte van deze sessie gaan we met elkaar in gesprek over: 

 • De positieve gevolgen van medewerkers vrijwilligerswerk

 • De mogelijkheden van het doen van vrijwilligerswerk via Tripido / WeShareTalent

 • Ruimte voor vragen en discussie

Maandag 11 oktober: 14.00 - 15.00u

Hoe bouw je je netwerk op? (deel 1) – De 7 wetten van Netwerken – door WeShareTalent

Netwerken is belangrijk, maar hoe gebruik je je netwerk eigenlijk op een manier dat het een positief effect heeft? En hoe begin je met het uitbreiden van je netwerk, als deze voornamelijk uit interne contacten bestaat?


Netwerk goeroe Michel Verspui vertelt ons alle ins en outs als het gaat om netwerken. Tijdens deze sessie:

1. kom je erachter wat netwerken voor jou betekent;
2. krijg je inzicht in verschillende netwerk modellen;
3. kom je erachter wie jouw belangrijkste mensen en groepen zijn in je netwerk;
4. ga je verder met jouw netwerk next steps!

Deze sessie is onderdeel van een drie uur durende netwerkreeks. Je kunt de sessies los van elkaar volgen, maar voor extra verdieping kun je je ook voor alle drie de sessies aanmelden!

Maandag 11 oktober: 15.00 - 16.00u

Hoe bouw je je netwerk op? (deel 2) – 500+ connecties op LinkedIn.. maar wat kan ik ermee? – door WeShareTalent

Deze Masterclass wordt gegeven door Michel Verspui. Tijdens deze sessie kom je erachter hoe je LinkedIn daadwerkelijk in kunt zetten om je netwerk te beheren én uit te bouwen!

Deze sessie is het tweede deel van een drie uur durende netwerkreeks. Je kunt de sessies los van elkaar volgen, maar voor extra verdieping kun je je ook voor alle drie de sessies aanmelden!

Maandag 11 oktober: 16.00 - 17.00u

Hoe bouw je je netwerk op? (deel 3) ‘Netwerkgesprekken in de praktijk’ – door Michel Verspui

Op veler verzoek ook een praktische workshop hoe je je netwerk en LinkedIn kunt gebruiken om je te oriënteren op een volgende baan. Met veel praktische oefeningen, tips en feedback. Én inzicht in de huidige arbeidsmarkt.

Deel 1 (7 wetten van netwerken) en deel 2 (500+ connecties op LinkedIn.. maar wat kan ik ermee) van de ‘Hoe bouw je je netwerk op’ reeks zijn vooraf aanbevolen, maar niet noodzakelijk.

Maandag 11 oktober: 16.00 - 17.00u

Design thinking: samen (complexe) vraagstukken oplossen – door STUDIO.WHY

Tijdens dit webinar staan we stil bij de manier waarop organisaties met STUDIO.WHY Design Thinking (complexe) vraagstukken oplossen.


Vragen die hiermee eerder werden opgepakt zijn o.a.:

 • Hoe kunnen we voldoende gekwalificeerde nieuwe medewerkers werven?

 • Hoe kunnen we het tekort aan woningen onder starters helpen oplossen?

 • Hoe kunnen we beter aansluiten op de behoefte van onze klanten?

 • Hoe kunnen we de vorming van rijen voor de kassa helpen voorkomen?


Je krijgt antwoorden op vragen als:

 • Wat is STUDIO.WHY Design Thinking?

 • Hoe kan je complexe vraagstukken oplossen?

 • Wat is het verschil tussen methodes als Lean Startup, Scrum, Design Sprints en Design Thinking?

 • Van welke voorbeelden kan ik leren?

 • En welke vraag jij ook maar stellen wil!

Dinsdag 12 oktober: 09.00 - 10.00u

Gett comfortable with the uncomfortable – door Gettinvolved

Hoe vaak heb je het wel niet gehoord: ‘Je moet uit je comfortzone stappen om te groeien.’ En nadat één van je collega’s je weer eens dezelfde tip geeft, neem je jezelf voor om deze keer toch echt je behoeftes uit te spreken, die presentatie te geven of die nieuwe sport uit te proberen. Maar als het moment dan daar is, durf je het toch niet en besluit je dat morgen wellicht een betere dag is, of volgende week, of volgende maand… Een paar maanden later kom je erachter dat je nog steeds op hetzelfde punt staat en precies dezelfde resultaten aan het boeken bent... Hoe komt dat toch?

Tijdens de masterclass gaat Philip La Rose, trainer bij o.a. Gettinvolved en YSE, aan de slag met de volgende vragen:

 • Wat maakt dat het zo moeilijk is om nieuw gedrag te laten zien zodat we nieuwe resultaten gaan boeken?

 • Hoe zetten we die eerste stappen buiten de comfortzone?

 • En belangrijker nog, hoe kan je je comfortabel gaan voelen met dingen die buiten je comfortzone liggen? 

Philip stapte een aantal jaar geleden zelf uit zijn comfortzone door als Supply Chain Management Trainee van YSE lezingen en trainingen te gaan geven over Persoonlijk Leiderschap. Inmiddels geeft hij dagelijkse lezingen en trainingen over persoonlijk leiderschap en traint hij mensen te groeien door buiten hun comfortzone te treden.

Na deze interactieve masterclass van Philip begrijp je hoe je eerder nieuwe resultaten kan boeken in je leven, hoe je makkelijker uit je comfortzone kan stappen en hoe je je comfortabeler kan voelen buiten je eigen comfortzone. Deze sessie is vooral voor mensen die bereid zijn om te leven aan de randen van hun comfortzone.

Dinsdag 12 oktober: 11.00 - 12.00u

Strategische Personeelsplanning – door RDW en GrowQu

Hoe gebruik je Strategische Personeelsplanning als onderdeel van je bedrijfsvoering? 

Strategische Personeelsplanning staat steeds vaker op de HR agenda. Wat is het en waarom zou je het toepassen?


In deze interactieve masterclass gaat Marit Visscher (Change Consultant GrowQu) in gesprek met Celest Latumalea (Senior HR Adviseur RDW) over hoe het RDW Strategische Personeelsplanning gebruikt als onderdeel van hun bedrijfsvoering.

Dinsdag 12 oktober: 12.00 - 12.30u

Koffie Roulette

Tijdens the Week of Growth bieden wij je iedere dag van 12:00 – 12:30 uur de mogelijkheid om te netwerken!
Meld je hieronder aan voor de Koffie Roulette van 12 oktober en kom tijdens dit half uurtje in contact met nieuwe (of wellichte bekende) gezichten.

Dinsdag 12 oktober: 13.00 - 14.00u

Purpose meets impact - door The Good Roll & Jamming

Business developer en voice-over coach Tamara Bok en merkstrategist en art-director Peter Jelsma werken beiden bij communicatiebureau Jamming in Utrecht. Zij delen hun kennis over impactvolle verhalen en hoe je deze boven water haalt, want vanuit welke functie je dit dan ook doet: het gaat in bijna alle gevallen over het bouwen aan een verhaal over vooruitgang.

Vragen waar jij antwoord op krijgt tijdens deze jamsessie:

 • Wanneer heeft een verhaal impact?

 • En hoe haal je deze verhalen boven water?

Dinsdag 12 oktober: 14.00 - 15.00u

Inkijkje in de Betaald Voetbal Sector - door KNVB

Inge van Bogerijen en Coen Nieuwpoort zijn werkzaam bij het Kennis- en Innovatiecentrum van de KNVB. KNVB Expertise werkt voor de verdere professionalisering van de betaald voetbalsector, onder andere door het uitvoeren van eigen onderzoeken (Financiële benchmarking, Fan- en Sponsoronderzoeken), het organiseren van kennisdelingssessies en het initiëren en uitvoeren van innovatieprojecten.


Inge en Coen nemen je tijdens deze sessie mee in de wereld van het Nederlandse betaald voetbal en lichten toe hoe het bedrijfsmodel van een BVO in elkaar steekt. Is dat eigenlijk een duurzaam model? En wat is de rol van transfers? Hoe verhoudt het Nederlandse model zich tot andere Europese competities? En wat is het perspectief van de sector tijdens (en na) de Coronapandemie?


Wil jij een kijkje in de keuken van deze altijd boeiende sector? Meld je dan snel aan! 

Dinsdag 12 oktober: 15.00 - 16.00u

Boost performance management met technologie – door TruQu

Werkt jouw team veelal autonoom en zijn jouw teamleden continu op zoek naar nieuwe uitdagingen? Vind je het belangrijk om talenten te spotten en te behouden? Zet dan TruQu in als slimme technologie. In deze sessie vertelt Saira Perreijn van TruQu over de succesvolle implementatie van technologie en delen we tips over het inrichten van een efficiënte ontwikkelcyclus. Daarnaast zal Kaat Van Doren, HR Business Partner bij ML6, vertellen over de succesvolle implementatie in hun organisatie.

Wat haal je uit deze masterclass:

 • Inzicht in vernieuwd performance management;

 • Inspiratie door praktijkvoorbeelden en succesverhalen;

 • Tips voor de inrichting van een efficiënte ontwikkelcyclus;

 • De meerwaarde van het inzetten van technologie.

Dinsdag 12 oktober: 16.00 - 17.00u

10% vrijwilligerswerk tijdens werktijd: hét succesverhaal! – door Bizzomate

Bij het IT consultancy Bizzomate mag iedere werknemer 10% van zijn of haar tijd aan vrijwilligerswerk besteden, gewoon tijdens werktijd! Ja, je leest het goed, één heel dagdeel per week! Misschien schieten er dan gelijk bezwaren door je hoofd, zoals de kosten en hoe je dat ingepland krijgt?

Maar hopelijk schieten er ook positieve dingen door je hoofd, zoals de kansen die het biedt. Of bijvoorbeeld het aantrekken van nieuw talent dat meer zingeving zoekt in het werk, het behouden van mensen vanwege de afwisseling die het biedt.

Oprichter Marc Gelissen en Happiness Officer Anne van der Heide vertellen hun verhaal met als doel meer bedrijven in beweging te krijgen om dit ook op te pakken, in welke vorm dan ook.

Aan het einde van deze inspiratiesessie:

 • Weet je op welke manier dit bijzondere beleid tot stand is gekomen.

 • Hoe dit in de praktijk werkt.

 • Heb je een aantal mooie voorbeelden gehoord.

 • En weet je waar de waarde zit.

Woensdag 13 oktober: 09.00 - 10.00u

Ontwikkel jezelf met een rol als toezichthouder – door Governance by Meaning

Governance by Meaning (GbM), onderdeel van The Growth Collective, heeft de ambitie om Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen te verjongen, vernieuwen, verfrissen en te veranderen. We willen verjonging in de boardroom, toezichthouders die als team groeien, die werken aan eigen ontwikkeling en vanuit hun kennis en ervaring een bron van inspiratie zijn voor de organisatie en het bestuur.

Governance by Meaning is een netwerk dat huidig, aankomend en toekomstig toezicht talent verbindt en ontwikkelt. Samen bieden wij voor en met deze doelgroepen allerlei initiatieven aan en helpen wij nieuwe toezichthouders aan een toezichtrol. Onze missie is tweeledig; aan de ene kant ontwikkelen we de toezichthouders van de toekomst en aan de andere kant koppelen we talentvolle toezichthouders aan raden van toezicht.

Tijdens deze sessie nemen aanstormende toezichthouders Jeroen Bakker en Jeroen Ykema je mee in hoe (het voorbereiden op) een toezichthoudende rol kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Woensdag 13 oktober: 10.00 - 11.00u

Waar liggen jouw grenzen? – door YSE

Het werken als professional kan stressvol zijn, zeker in combinatie met alle andere zaken naast werk. Wat is stress en hoe herken ik stress? Wanneer is stress gezond en wanneer ongezond? In deze training ga je met al deze vragen aan de slag. 


Ebba Roessingh, ervaren coach en trainer op het gebied van stress bij YSE, laat jou je grenzen herkennen en aan het einde van de training weet je wat je moet doen om ongezonde stress te voorkomen.

Leerdoelen:

 • Waar loop je als professional allemaal tegenaan?

 • Wanneer is stress gezond en wanneer ongezond?

 • Hoe herken ik stress bij mezelf en bij een ander?

 • Wanneer ervaar je stress en wat doet het met je?

 • Wat kun je doen om ongezonde stress te voorkomen?

Woensdag 13 oktober: 12.00 - 12.30u

Koffie Roulette

Tijdens the Week of Growth bieden wij je iedere dag van 12:00 – 12:30 uur de mogelijkheid om te netwerken!
Meld je hieronder aan voor de Koffie Roulette van 13 oktober en kom tijdens dit half uurtje in contact met nieuwe (of wellichte bekende) gezichten.

Woensdag 13 oktober: 13.30 - 14.00u

In gesprek met Justdiggit over groei

Tijdens deze sessie praten Tamara Bok en Peter Jelsma van communicatie en design agency Jamming uit Utrecht met Wessel van Eeden, die met Justdiggit elke dag een stap vooruit komt in het laten groeien van het bewustzijn over ons klimaat.

Hoe hij dat doet en welke uitdagingen hij en zijn team elk jaar, maar ook op dagbasis aangaan, daar gaan we het over hebben! Maar we praten ook over hoe je een idee kan laten groeien en kunt transformeren tot een merk dat raakt. Of zoals wij het noemen: groei is bouwen aan een merk dat staat als een huis en klopt als een hart.

Woensdag 13 oktober: 14.00 - 15.00u

Social design: zet moeilijke vraagstukken om in verassende perspectieven – door Fides Lapidaire

Je kent ze vast wel: complexe maatschappelijke of organisatorische vraagstukken waarin ambtenaren compleet vastlopen, bedrijven geen verdienmodel zien of bewoners wanhopig zijn geraakt waardoor verandering uitblijft. […] In zulke situaties zijn social designers als een vis in het water. Ze brengen alle belanghebbenden en betrokkenen samen, leggen de vinger op de zere plek en duwen soms door totdat ze weten waar de pijn vandaan komt. Door middel van verschillende technieken (o.a. Design thinking, experimenten en interventies) toetsen ze welke nieuwe perspectieven wel of juist niet kansrijk zijn.  


Deze sessie wordt gehouden door Fides Lapidaire. Ze werkt in een samenwerkingsverband met organisaties die een ‘het moet anders maar ik weet niet hoe’ gevoel hebben. Ze neemt hen mee in het ontwerpproces en zo creëren ze samen gepaste handelingsperspectieven. Want Fides wil niet alleen maar ontregelen, ze wil regelen!

Tijdens deze sessie leer je:

 • Wat social design is en waar je het voor kan gebruiken.

 • Hoe organisaties het gebruiken om problemen op te lossen

 • Of jij social design ook in je organisatie kunt toepassen

Woensdag 13 oktober: 15.00 - 16.00u

Creëer de cultuur van leren in 5 fasen – door AWVN

Eigen regie op leren, inclusief talent management en duurzame inzetbaarheid! Veel gehoorde kreten, maar hoe geef je hier concreet handen en voeten aan?

AWVN weet als geen ander waar werkgevers tegen aanlopen. Daarom heeft een team van experts op het gebied van duurzame ontwikkeling praktijkervaring gekoppeld aan wetenschappelijke inzichten met als resultaat een praktisch vijf fasen model om een leercultuur te creëren. Via dit model krijgen organisaties inzicht in welke ambitie zij hebben voor leren en ontwikkelen, in hoeverre de organisatie hierop is ingericht en welke stappen zij kunnen zetten om praktijk en ambitie dichter bij elkaar te brengen. Dit met het doel vorm te geven aan een positieve leercultuur waarin werkenden zich optimaal kunnen ontplooien. Hierbij worden jouw diverse instrumenten aangereikt zoals een helpende vragenlijst om het gesprek hierover te voeren binnen je organisatie met leidinggevenden en medewerkers.

Wil jij weten hoe je op praktische wijze aan de leercultuur in jouw organisatie werkt? Margreet Xavier, senior-adviseur duurzame inzetbaarheid, deelt haar kennis met jou tijdens deze interactieve webinar.

Woensdag 13 oktober: 16.15 - 17.15u

Ontdekkingsreis: kansen voor MBO traineeships – door Michel Verspui

Wie kent er geen mensen in zijn netwerk die gestart zijn op de MAVO en uiteindelijk een Master titel op zak hebben. Of piloot geworden. Of bestuurder van The Growth Collective? Dat doen ze vaak op eigen kracht. Waarom?


Bijna alle grote werkgevers hebben traineeships voor HBO/WO’ers of werken met hoogopgeleide trainees van Talent organisaties als YSE. Waarom zijn er zo weinig traineeships voor MBO’ers?

Wil jij meedenken over nieuwe talent concepten die de tweedeling in de maatschappij verkleinen? Leer over doorlopende leerlijnen en wat een Associate Degree is. Spoiler: zit tussen MBO en HBO in  Doe mee met deze online brainstorm!  

Donderdag 14 oktober: 09.00 - 10.00u

De toekomst van recruitment – door Transform Now

Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van recruitment? En hoe ziet de toekomst van dit vakgebied eruit? 

Mildred Luurs en Simon Klop van Transform Now nemen jullie mee in de nieuwste ontwikkelingen.

Donderdag 14 oktober: 10.00 - 12.00u

De magie van finance: van basics tot business – door YSE

Ebit of Ebitda? Earn out? Voorziening. Reserve. Eigen of Vreemd vermogen? Aandelen of converteerbare leningen? En wat is jouw Balans? Of ben je na het lezen van deze termen voornamelijk uit balans? No stress, Anouk Hendrikse en Michel Verspui zorgen ervoor dat je na het eerste uur van deze sessie op elke borrel mee kunt praten met alle controllers en accountants!


In het tweede uur van deze sessie worden vervolgens de volgende vragen onder de loep genomen:

1. hoe plan je je geld?
2. hoe kom je aan geld?

Donderdag 14 oktober: 11.00 - 12.00u

De rol van persoonlijke groei in het succes van jouw organisatie – door Quinter

Je organisatie laten groeien zonder te kijken naar de cijfers. Hoe doe je dat? Je komt er achter tijdens de webinar van Quinter. Worstel je met een lage medewerkersbetrokkenheid, een hoog uitstroompercentage en is het lastig om aan nieuwe talenten te komen? Samen onderzoeken we de rol die persoonlijke groei speelt in het succes van je organisatie. 

Het belooft een interactieve workshop te worden met ruimte voor het stellen van vragen en sparren met gelijkgestemden.


De workshop wordt gegeven door Leontien Harsma-Kimmel. Vanuit volle overtuiging verbindt zij mens en organisatie met als visie ‘betekenisvol ondernemen als nieuwe standaard’.

Donderdag 14 oktober: 12.00 - 12.30u

Koffie Roulette

Tijdens the Week of Growth bieden wij je iedere dag van 12:00 – 12:30 uur de mogelijkheid om te netwerken!
Meld je hieronder aan voor de Koffie Roulette van 14 oktober en kom tijdens dit half uurtje in contact met nieuwe (of wellichte bekende) gezichten.

Donderdag 14 oktober: 13.00 - 14.00u

Hoe draagt jouw organisatie bij aan een circulaire toekomst? – door Route Circulair

“Bouw mee aan een circulaire economie!”

Ben jij er ook van overtuigd dat we naar een circulaire toekomst moeten? Wil jij ook vooral van meepraten naar meedoen? Doe dan mee met de online sessie van Route Circulair!

In deze sessie gaan we in op de de manier waarop je als organisatie de ambities omtrent de circulaire economie kunt concretiseren en hoe je deze kunt realiseren. Wat heeft dit bijvoorbeeld voor een gevolgen voor de manier van werken binnen jouw organisatie? Hoe krijg je je organisatie mee in de transitie? Hierbij zullen we ook ingaan op een inspirerende klantcase.

Schrijf je in voor deze sessie en laat Route Circulair je meenemen in het verhaal van de circulaire economie!

Donderdag 14 oktober: 14.00 - 15.00u

Lzeen en shicrejvn is neit voor iereeden ezlafneksprend – door Stichting Lezen & Schrijven

2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Vaak hebben ze ook problemen met de dagelijkse digitale vaardigheden.

Laaggeletterdheid heeft ingrijpende gevolgen voor het dagelijks leven van mensen. Solliciteren, een werkinstructie lezen, helpen met huiswerk van de kinderen, afspraken inplannen, weer nieuwe coronaregels… We lezen, schrijven en rekenen heel wat af op een dag. Als je dat moeilijk vindt, kan je niet volwaardig meedoen in onze samenleving.

Elske van Schaardenburgh, adviseur bij Stichting Lezen & Schrijven, vertelt je meer over wat laaggeletterdheid is en wat dat betekent voor iemands leven. Wil je weten wat jij kan doen om laaggeletterden te helpen?

Tijdens deze sessie komen de volgende zaken aan bod:

 • Herken jij de signalen?

 • Hoe kan je iemand ondersteunen?

 • Wat zijn praktische tips om het makkelijker te maken? 

Donderdag 14 oktober: 14.00 - 15.00u

Reversed mentoring: wat kan jij als young professional bereiken met een mentor? – door WeShareTalent

Het WeShareTalent netwerk wordt regelmatig ingezet om een mentor te zoeken, die samen met jou aan de slag gaat met jouw ambities, carrière vraagstukken of andere wensen.

In dit uurtje word je door netwerkgoeroe en ontwikkelcoach Michel Verspui meegenomen in de verschillende manieren waarop een mentor jou kan helpen en met welke type vraagstukken.

Donderdag 14 oktober: 15.00 - 16.00u

Creëer hét ontwikkelprogramma voor jouw talenten! – door YSE en Sweco

Wat zijn de succesfactoren voor het creëren van een talent ontwikkelprogramma met 100 tot 150 Young Professionals? Wat zijn de grootste lessons learned van programmamanagement bij de ontwikkelprogramma's van Sweco? Hoe zorgen we ervoor dat deelnemers ook echt aan de slag gaan met het geleerde in de trainingen?

In deze masterclass nemen Philip La Rose (YSE) en Isabelle Marcellis (Sweco) je mee in hun ervaring als programmamanagers van de Sweco ontwikkelprogramma’s START en NEXT. Deze programma’s zijn voor starters met 0 tot 1,5 jaar of 1,5 tot 3 jaar werkervaring en zijn gericht op voornamelijk soft skills.

Deze masterclass is voor mensen die willen weten hoe je jouw ontwikkelprogramma aan laat sluiten op de behoeftes en het talent van jouw Young Professionals. Hoe je efficiënter het programma door kan blijven ontwikkelen. En welke do’s en don’ts ervoor zorgen dat je deelnemers langer het geleerde in de trainingen op de werkvloer laten zien.

Vrijdag 15 oktober: 09.00 - 10.30u

Helemaal naar de meditering – door Mark Siegenbeek van Heukelom

Je hoort steeds meer over de kracht van meditatie. Zo kan vijf minuten per dag mediteren de stress al verminderen. Maar… meditatie, dat is toch zo zweverig? Het vage en ongrijpbare imago van meditatie stoorde ook bestsellerauteur Mark Siegenbeek van Heukelom. Daarom goot hij meditatie in een nieuw jasje: ‘helemaal naar de meditering gaan‘.

In deze interactieve en nuchtere workshop laat hij zien dat mediteren gezond, wetenschappelijk bewezen en pragmatisch is. Hij geeft antwoorden op al je prangende vragen over het ‘hoe & waarom’ van spiritualiteit. Je ontdekt hoe je door middel van meditatie meer focus, ontspanning, wijsheid, effectiviteit en zelfvertrouwen in je leven zal ervaren.

Mark laat je kennis maken met mediteren zonder dat je jezelf hoeft te verliezen in kruidenthee, wierook, aardstralen of klankschalen. Deze workshop is daarom ook uitermate geschikt voor sceptici.

De deelnemers leren:

 • wat de voordelen van meditatie zijn voor hun werk en privéleven,

 • hoe meditatie werkt en ervaren dit met één of meerdere korte meditatiesessies,

 • hoe ze grip kunnen krijgen om meditatie voortaan dagelijks te kunnen beoefenen,

 • dat meditatie al lang niet alleen meer tot de oosterse filosofie behoort. Ook het westen heeft meditatie ruimschoots omarmd,

 • waarom meditatie nog altijd zweverig over kan komen door de matige marketing die bedreven wordt in de meditatiebranche.

Na het volgen van de workshop ‘Helemaal naar de Meditering’ begin je eindelijk een aantal zaken te begrijpen. Bijvoorbeeld waarom je zus op een yogamat staat en wat je moeder op reis in India probeert te vinden.

‘Helemaal naar de Meditering’ is heel laagdrempelig en interactief. Mark gaat altijd het contact met het publiek aan. Hij gebruikt elementen als anekdotes, oefeningen, grappen, videofragmenten, energizers en korte meditatieoefeningen.

Mark belooft dat het nuchter blijft, er gelachen zal worden én je iets zult leren waarvan je achteraf zult denken: “Al stond ik er aanvankelijk niet heel erg voor open, ik vond het toch wel erg interessant!”

Vrijdag 15 oktober: 12.00 - 12.30u

Koffie Roulette

Tijdens the Week of Growth bieden wij je iedere dag van 12:00 – 12:30 uur de mogelijkheid om te netwerken!
Meld je hieronder aan voor de Koffie Roulette van 15 oktober en kom tijdens dit half uurtje in contact met nieuwe (of wellichte bekende) gezichten.

Vrijdag 15 oktober: 12.00 - 13.00u

Salarisverhoging? Nee, dank je! – door GrowQu en Digital Power

Is wat niemand ooit zei…!


Maar is het krijgen van salarisverhoging de reden om jezelf te ontwikkelen? Bij GrowQu denken we van niet!

In deze masterclass zal Marit Visscher (Change Consultant GrowQu) uiteenzetten waarom zij gelooft dat je beoordelen en belonen moet loskoppelen van ontwikkelgesprekken.

Bij Digital Power hebben ze de Performance Cyclus op de schop genomen en vergaande stappen gezet; salarisverhoging is geen onderwerp van gesprek meer tijdens ontwikkelgesprekken. Erik van der Kooij zal je meenemen in het verhaal van Digital Power, waar het credo luidt; medewerker centraal, maximaal ontwikkelen.

Vrijdag 15 oktober: 14.00 - 15.00u

Hoe bouw je een (web)app? Van idee tot werkend product in 4 fasen! – door YSE Digital

Ben jij benieuwd hoe je een (web)applicatie ontwikkelt? Heb je zelf een gaaf idee voor een app, maar weet je niet waar je moet beginnen?


In deze sessie neemt YSE Digital je mee in hun aanpak om een (web)app te ontwikkelen. Zij hebben hierbij een Agile werkwijze gebruikt. Letterlijk vertaald staat Agile voor wendbaar en stelt deze werkwijze een team of organisatie in staat om snel en effectief in te spelen op veranderingen in de buitenwereld. In alles wat je doet staat tevredenheid van klanten voorop. 

De ontwikkeling van de webapplicatie is daarnaast verdeeld over 4 fases.


Fase 1: Onderzoek - Onderzoeken of er behoefte is aan het product en definiëren wat die behoefte precies inhoudt

Fase 2:  Concept ontwerp – Ontwikkelen van een prototype met behulp van Figma

Fase 3: Bouwen – Komen van een prototype tot een werkend product (MVP) met behulp van Wix

Fase 4:  Final testing – Met de gebruiker testen of het MVP aansluit op de gestelde doelen  


Tijdens deze sessie zal worden ingezoomd op elk van deze fases door o.a. UX experts en programmeurs. 


Leerdoelen van deze sessie zijn:

 • Agile basics leren begrijpen (rollen, werkwijze)

 • De basis van UX research en UX design leren begrijpen 

 • De basis van webontwikkeling leren begrijpen