top of page
Website Week of Growth (1).png

Programma
The Week of Growth

Programma: Afbeelding

Maandag 3 oktober: 11.00 - 12.30u

Insights: dé start voor jouw ontwikkeling – door SKLLS

Insights is dé start voor jouw ontwikkeling. Met Insights krijg je inzicht in jouw voorkeursstijl van communiceren, (samen)werken en leidinggeven. Insights Discovery gebruikt een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen en dus ook in die van jou!

Het belangrijkste leerdoel van deze masterclass is: een eerste inzicht krijgen in jouw voorkeursstijl en hierdoor het contact met anderen verbeteren.

Deze masterclass wordt gegeven door Sophie Slippens, Talent Manager bij YSE en Trainer bij SKLLS

Locatie: Online via Zoom

Maandag 3 oktober: 13.00 - 14.00u

Lunchlezing: No Rules Rules, het succes van Netflix – door Martijn Lodder

In het boek No rules rules verteld Netflix-CEO Reed Hastings over de Netflix cultuur en zijn sleutel tot succes. Vanaf de oprichting zette hij zich in voor innovatie en ontwikkelde hij een revolutionaire bedrijfscultuur waarmee Netflix uitgroeide tot een ware mediagigant. Dit betekent dat er gebroken wordt met gangbare geschreven én ongeschreven management regels. Zo is hard werken bij Netflix niet het belangrijkste en gaat het niet om het tevreden houden van je baas, maar staat radicale openheid juist centraal. Het werd een ongekende succesformule: flexibiliteit, snelheid en durfzijn de kernwaarden waarmee deze nieuwe techreus de wereld verovert.


Tijdens deze boeklezing neemt Martijn Lodder, ondernemer en Co-founder van de Growth Collective, je mee in het succes van deze extreem Amerikaanse bedrijfscultuur.  Wat maakt Netflix zo succesvol? Wat neemt hij mee in de organisaties waar hij aan het roer staat? Maar ook wat is haalbaar in de Nederlandse cultuur en in tijden van de corona pandemie? 


Locatie: Online via Zoom

Monday October 3rd: 15.30 - 17.00h

Cialdini’s 6 Secrets to Convince People – door WeShareTalent

This session is in English.

Consciously or unconsciously, we try to influence our co-workers every single day. This can be during a presentation at work where you want to excite your colleagues in your project, raking in a new client or convincing your boss that you are ready for the next level.

The opposite is true as well. We are constantly being influenced consciously, but more often unconsciously by people and organizations. Just think of the advertisements who influence your behavior on the products that you buy or when a colleague asks for your assistance for a project.

During our session at WeShareTalent, we will make use of the 6 secrets written in the book ‘influence’ by Robert Cialdini, to see how you can convince people in a positive way. There is a chance that you are already using some of Cialdini’s theories in your daily life.

We will also put our words into actie bij looking at how we can use Cialdini’s theories during working hours and in our daily lives. Thus, this event is interesting for those who want to know how to make their stories more convincing and how you can recognize what kinds of influence are being exercised.


Learning goals:
1. Learning the theory behind the 6 secrets from the book ‘Influence’ by Robert Cialdini

2. How you can apply these secrets in your daily life.

Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 4 oktober: 09.00 - 10.30u

Waarom Tesla geen recruiters nodig heeft – door Jamming Agency

Tesla is als automerk meer dan alleen de computer op wielen. Ze zijn een lifestyle. Innovatie en beleving staan centraal voor het merk en dit is tevens wat ze vragen van hun personeel. Werknemers van Tesla hebben de intrinsieke motivatie om onderdeel te zijn van deze vooruitgang. De frontman Elon Musk zet dan ook een voorbeeld, om de beste te zijn moet je ook het hardst werken.


Een webinar door Art Director Nick van Beek en designer Germ van Veen over de kracht van een sterk werkgeversmerk. Het belang van merkidentiteit en zichtbaarheid als aantrekkingskracht voor nieuw personeel. Tijdens deze webinar nemen we je aan de hand van een aantal modellen mee in het opstellen van jouw merkidentiteit.

Aan het einde van dit webinar weet jij:

 • Waarom een sterk merk zo belangrijk is.

 • Wat een sterk (werkgevers)merk betekent.

 • Hoe zo’n merk is opgebouwd.

 • Waar je mensen bereikt met je merk.


Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 4 oktober: 10:00 - 11:30u

Innoveren én wel je organisatie identiteit bewaren? – door Sanquin

Nieuwsgierig naar hoe je kan innoveren binnen een meervoudige identiteit organisatie, waar een ideologische en een bedrijfsmatige grondslag samen speelt? De ideologische identiteit maakt mensen heel betrokken bij het werk, maar de bedrijfsmatige aanpak is minstens zo belangrijk om te versnellen voor innovatie. Dit speelt vooral ook in ziekenhuizen, woningcorporaties en universiteiten.


Anouk Wagenaar (managing director Sanquin Academy) en Elsemieke Hackenitz (Business Development Director Sanquinnovate) werken allebei in het ecosysteem van het New West Health & Innovation District. In deze sessie geven zij inzicht in modellen, tools en tricks, die je kunt gebruiken om te vernieuwen binnen de zorg. Want:

– Hoe zorg je dat je personeel met een ideologische grondslag de innovatie strategie op een bedrijfsmatige manier uitdraagt en dat men openstaat voor nieuwe ontwikkelingen?  
– En op welke manier kun je dit het beste doen zonder dat je huidige business wordt verstoord?
– Maar ook, hoe kan je innovatie impactvol neerzetten over de organisatie heen door goed samen te werken in een ecosysteemcoalitie, zoals op het Health & Innovation District?  

Meld je aan om met Sanquin over deze onderwerpen te sparren!


Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 4 oktober: 10.30 - 12.00u

Ontwikkel jezelf met een rol als toezichthouder – door Governance by Meaning

Governance by Meaning (GbM), onderdeel van The Growth Collective, heeft de ambitie om Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen te verjongen, vernieuwen, verfrissen en te veranderen. We willen verjonging in de boardroom, toezichthouders die als team groeien, die werken aan eigen ontwikkeling en vanuit hun kennis en ervaring een bron van inspiratie zijn voor de organisatie en het bestuur.


Governance by Meaning is een netwerk dat huidig, aankomend en toekomstig toezicht talent verbindt en ontwikkelt. Samen bieden wij voor en met deze doelgroepen allerlei initiatieven aan en helpen wij nieuwe toezichthouders aan een toezichtrol. Onze missie is tweeledig; aan de ene kant ontwikkelen we de toezichthouders van de toekomst en aan de andere kant koppelen we talentvolle toezichthouders aan raden van toezicht.


Tijdens deze sessie nemen ervaren toezichthouders Karen van der Kolk en Sjim Vastbinder je mee in de betekenis van het toezichthouder en hoe een toezichthoudende rol kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 4 oktober: 11.30 - 13.00u

Efficiënt performance management organiseren met technologie – door TruQu en ML6

Volg deze inspirerende sessie, georganiseerd door Saira Perreijn van TruQu en Kaat Van Doren van ML6. Werkt jouw team veelal autonoom en zijn jouw teamleden continu op zoek naar nieuwe uitdagingen? Zet dan TruQu in als slimme technologie. We zoomen in op de de succesvolle implementatie van TruQu bij ML6 en we delen we tips over het inrichten van een efficiënte ontwikkelcyclus. 


Wat haal je uit deze sessie:
– Inzicht in vernieuwd performance management;
– Inspiratie door praktijkvoorbeelden en het succesverhaal van ML6;
– Tips voor de inrichting van een efficiënte ontwikkelcyclus;
– De meerwaarde van het inzetten van technologie.

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 5 oktober: 9.30 - 11.00u

Hoe bereik je ‘Eenhoorns’ op de huidige arbeidsmarkt? – door Jamming Agency en Connectors

Door de grote krapte op de arbeidsmarkt is het momenteel erg lastig om reguliere vacatures in te vullen. En het vinden van unieke profielen (de zogeheten ‘Eenhoorns’) is nóg lastiger. Bijzonder talent vinden én binden is namelijk een vak apart dat bijzondere aandacht vereist van zowel HR, recruiters en marketing en communicatie collega’s. Uit de praktijk blijkt namelijk dat werkgevers met een sterke merkidentiteit die goed is gepositioneerd, effectiever en sneller mensen aantrekken en dat dit personeel langer aanblijft.


Daarom werkt communicatie en design agency Jamming samen met recruitmentbureau Connectors. Samen zorgen zij ervoor dat wervingsstrategieën en de daarop aansluitende campagnes de impact hebben die nodig is om unieke doelgroepen niet alleen te bereiken, maar ook echt te raken.

Dit is een webinar voor iedereen die wil weten hoe je een sterk werkgeversmerk inzet waar mensen zich mee kunnen identificeren en waarmee zij zich willen verbinden.  Je gaat naar huis met een handige toolbox vol tips! 

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 5 oktober: 10.30 - 12.00u

Jij als Coach – door SKLLS

Steeds meer mensen ambiëren de rol van coach of mentor om zo collega’s te helpen groeien.


Ebba Roessingh is al jaren actief bij SKLLS (voorheen onderdeel van YSE) in onder andere de rol van coach van Young Professionals. Tijdens deze sessie deelt ze haar ervaringen, succesverhalen en geleerde lessen op het gebied van coachen én ontwikkelen van (jonge) medewerkers. Welke methodieken gebruikt SKLLS? En hoe zorg je voor een optimale coach-coachee relatie?

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 5 oktober: 11.00 - 12.30u

Impact en groei door aandacht voor verandering – door Transform Now

‘Het is niet de vraag of je als organisatie moet veranderen, maar hoe deze moet veranderen.’

Daar kunnen wij, Transform Now, een antwoord op geven. Althans, we kunnen je in deze sessie inspireren en faciliteren om de juiste stappen te zetten. Aan de hand van ervaringen in verschillende sectoren (waaronder de zorg) en wetenschappelijke modellen nemen wij je mee in de wondere en waardevolle wereld van het verandermanagement. Op strategisch niveau, teamniveau en individueel niveau. Ga gestructureerd aan de slag met verandering om jouw (groei)ambities te realiseren!


Aan het einde van dit uur:

 • Ben jij geïnspireerd om gestructureerd met verandering aan de slag te gaan

 • Wil je nog meer weten over het werken met verandermanagement, gedragsverandering en organisatiecultuur

 • Zijn er handvatten voorbij gekomen waarmee je morgen aan de slag kunt

 • Drinken we graag een bakkie om eens dieper in te zoomen op de verandervraagstukken in jouw organisatie


Ben je verantwoordelijk voor een groot team, het realiseren van ambities in een organisatie, of gewoon geïnteresseerd in verandermanagement: meld je dan nu aan!

Transform Now draagt op interim basis bij aan verandervraagstukken waarvan we denken dat de wereld net dat beetje mooier wordt. Denk aan opdrachten rondom gezondheid & welzijn, de energietransitie en publieke waarden. Vanuit deze opdrachten helpen we organisaties duurzaam te veranderen op drie niveau’s: de organisatie, het team en het individu. 

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 5 oktober: 13.00 - 14.30u

Unconscious Bias: iedereen heeft het, maar ben je je er bewust van? – door Refugee Talent Hub

Unconscious bias, ofwel onbewuste vooroordelen: iedereen heeft het, maar hoe ontstaat dit? Waardoor wordt het versterkt? En zijn vooroordelen altijd nadelig of hebben ze ook voordelen? Tijdens deze interactieve workshop gaan we met elkaar in gesprek over het volgende:

 • Achtergrondinformatie unconscious bias en het belang van DEI (Diversity, Inclusion & Equity) bij bewustwording biases

 • De effecten van unconscious bias, bij eigen handelen en dat van anderen 

 • Oefeningen om invloed van unconscious bias tastbaarder en concreter te maken

 • Acties die je kunt ondernemen als individu en als team/groep om bewustwording te vergroten (praktische handvatten)


We voeren daarbij open dialogen over dit onderwerp, waarbij ruimte is voor delen van persoonlijke verhalen, inzichten en tips & tricks.


Leerdoelen: 

 • Vergroten bewustwording eigen bias op basis van theorie, concrete voorbeelden, persoonlijke ervaringen, oefeningen en open gesprekken 

 • Vergroten bewustwording eigen handelen en dat van de omgeving als gevolg van unconscious bias 

 • Praktische handvatten om te reflecteren en opvolging te geven aan bias


Over de trainers

Batsheba White is Sr. Accountmanager en Pegy Ibrahim is onderzoeker – beiden bij de Refugee Talent Hub.


Over de Refugee Talent Hub

De Refugee Talent Hub is een werkgeversinitiatief, waarbij meer dan 50 werkgevers zijn aangesloten. Dit zijn veelal grotere corporates, zoals Accenture, Arcadis, Microsoft, Unilever en TenneT. Refugee Talent Hub brengt werkgevers en nieuwkomers dichterbij elkaar met betaald werk als doel. Dit doen we door middel van het organiseren van bedrijfsbezoeken, trainingen, werkervaringstrajecten en andere werkgerelateerde activiteiten waarbij de persoonlijke ontmoeting centraal staat.

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 5 oktober: 13.00 - 14.30u

Vind en bind talent voor jouw organisatie! – door Connectors

Een van de grootste uitdagingen voor organisaties in de komende decennia is om voldoende talenten aan te trekken en behouden. Daarbij is het in eerste instantie van belangrijk om de juiste mensen te boeien, vervolgens te werven en selecteren en daarna te binden.

Lukt het jouw organisatie om hun relevantie te laten zien, bijvoorbeeld op maatschappelijke of technische thema’s? Hoe bereik je jong talent en waarmee spreek je ze aan? Hoe richt je het selectieproces zo in dat je uiteindelijk de talenten met de beste aansluiting aan je kan verbinden? En hoe behoud je ze vervolgens ook binnen je organisatie?


Tijdens deze Masterclass zal Maxime Kool, manager bij werving & selectiebureau Connectors, haar ervaringen delen op het gebied van werving & selectie van jong talent. Daarmee zal zij, samen met jou, op zoek gaan naar antwoorden op de vragen die bij werving en selectie komen kijken. 

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 5 oktober: 14.30 - 16.00u

Creëer hét ontwikkelprogramma voor jouw talenten! – door SKLLS en Sweco

Wat zijn de succesfactoren voor het creëren van een talent ontwikkelprogramma met 100 tot 150 Young Professionals? Wat zijn de grootste lessons learned van programmamanagement bij de ontwikkelprogramma’s van Sweco? Hoe zorgen we ervoor dat deelnemers ook echt aan de slag gaan met het geleerde in de trainingen?


In deze masterclass nemen Philiip La Rose en Boudewijn Simons je mee in hun ervaring als programmamanagers van de Sweco ontwikkelprogramma’s START en NEXT. Deze programma’s zijn voor starters met 0 tot 1,5 jaar of 1,5 tot 3 jaar werkervaring en zijn gericht op voornamelijk soft skills.

Deze masterclass is voor mensen die willen weten hoe je jouw ontwikkelprogramma aan laat sluiten op de behoeftes en het talent van jouw Young Professionals. Hoe je efficiënter het programma door kan blijven ontwikkelen. En welke do’s en don’ts ervoor zorgen dat je deelnemers langer het geleerde in de trainingen op de werkvloer laten zien.

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 5 oktober: 15.00 - 16.30u

Aan de slag met jouw klimaatpitch! – door HillFive

Stel: je zit aan tafel met de CEO van een van de grootste industriële bedrijven van Nederland. Wat zou jij tegen hem of haar zeggen om het bedrijf te helpen zich in te zetten voor CO2 besparing in de productie? 


In deze workshop gaan we aan de slag met een klimaatpitch en zullen we onze eigen HillFive klimaatpitch met jullie delen, de Carbon Neutral Trail. We bundelen onze creatieve ideeën met elkaar om zo weer een stapje te zetten richting een betere wereld. Doe je mee? Schrijf je in voor deze workshop!


Mickey Bakker en Wietze Fabriek geven deze workshop en zijn consultants bij HillFive. HillFive helpt bedrijven in de energie- en industriesector verbeteren, innoveren en groeien.

Locatie: Online via Zoom

Thursday October 6th: 09.00 - 10.00h

Facilitating Remote Sprints – by STUDIO.WHY

This session will be in English.


STUDIO.WHY facilitates their clients during online collaboration sessions, aimed to find solutions for complex problems.


They call them  “STUDIO.WHY Sprints” as they might cover more than just remote design sprints. Especially the amount of work that can be done in just a few hours is amazing regarding to the old fashion way of organizing meetings.


Their goal is to enable these teams to adopt this way of working, contributing to a Culture of Innovation, and make their role obsolete.


Answers you will get:

 • What is a STUDIO.WHY Sprint?

 • How can it help us to solve complex challenges?

 • What kind of sprints can I use?

 • How do you prepare a session?

 • What roles do you define?

 • Which tools do you use besides Miro?

 • What are the do’s and don’ts as a facilitator?

 • And any question you might have!

Tools
During this webinar you will join us via Zoom and Miro, so you can experience yourself how things work.

Location: Online via Zoom

Donderdag 6 oktober: 10.00 - 11.30u

Data gedreven werken én succesvolle prestaties gaan altijd hand in hand.. waar of niet waar? – door Inergy

Elke organisatie wil data gedreven werken om daarmee de prestaties te verbeteren, wat is daar dan voor nodig? We gaan met  Inergy 


Elke organisatie wil data gedreven werken om daarmee prestaties te verbeteren, maar wat is daar dan voor nodig? We gaan met Inergy met elkaar aan de slag om te leren hoe je de data gedreven volwassenheid van jouw organisatie kunt meten. 


Verwacht een interactieve sessie waarbij je aan het einde van deze anderhalf uur weet welke vijf thema’s fundamenteel zijn met de verdieping van deze thema’s voor een volwassen data gedreven organisatie.


Programma

 • Feiten en mythes rondom data;

 • Toelichting vijf onderdelen van het data gedreven werken model;

 • Samen invullen van de quickscan voor je eigen organisatie.


Gastsprekers

Frank Habers, Consultant Data & Analytics 
Frank is al meer dan 25 jaar werkzaam als expert in data en analytics. Hij is als consultant gestart bij een leverancier van Business Intelligence-software, daarna is hij overgestapt naar een consultancy-firma en in 1999 was hij een van de oprichters van Inergy. Binnen het vakgebied van data & analytics begeeft hij zich op scheidsvlak van techniek en business en heeft als doel om organisaties meer data gedreven te laten werken. Zijn stijl daarbij is het eenvoudig maken van complexe zaken. Frank vertelt je in deze sessie meer over de vijf onmisbare onderdelen van data gedreven werken en de scan die Inergy ontwikkeld heeft. 


Richard van Seeters, director business development 
Richard helpt organisaties kansen te ontwikkelen waardoor waarde uit data wordt gehaald. Met zijn ruime ervaring in IT-dienstverlening, outsourcing en consulting is Richard gericht op projecten die daadwerkelijk organisaties zichtbaar beter laten presteren en meetbaar waarde toevoegen. Zijn motto is: met een open en creatieve geest bereik je het meest! Hij neemt je vandaag mee in de why achter Inergy en de feiten en mythes rondom data.
Zijn motto is: met een open en creatieve geest bereik je het meest! 


Locatie: Online via Zoom

Thursday October 6th: 11.30 - 13.00h

Dyslexic thinking is an evolutionary tradeoff, not a learning disability – door Dyslexic Disruptors

This session is in English.


We all know that you can’t see the world in the same way as someone else. Everyone has their own unique perspective on things. But for 20% of us, our perspective is just… different, and defined by evolution.


As someone who has experienced dyslexia yourself, or who knows someone who has, you already know that while it can be a struggle, it’s also an asset.


Dyslexic thinking is a powerful force in the modern economy. From IKEA to Adyen: dyslexia is a driving force in the business world. Disruptive thinking is increasingly proving to be a powerful way for organizations, large and small, to realize enormous growth potential.


Dyslexic and explorative thinking comes naturally to us dyslexics because our brains already work that way automatically! Approaching projects without subconscious assumptions, considering from multiple perspectives, and with endless curiosity. Where others see obstacles, we find ways to get around them. Dyslexic thinkers are individuals who have unique perspectives on the world without being bothered by existing mental shortcuts, analogs, and accepted worldviews. As a result, they more often see commercial opportunities that are unseen by others. A creative force to stimulate strategy & innovation.

Speaker:

Marnix Langstraat: After more than 16 years of working as an employee in the corporate world, I know all too well how my dyslexic thinking has influenced my career in the workplace. My dyslexia gave me an edge in many strategic and innovative topics and projects, although it was always very difficult to combine this advantage with day-to-day practice in a business environment. Many years later, we are now discovering how we can take advantage of this dyslexic thinking skill for businesses.


The learning objectives of this masterclass are:

 • Latest exciting insights from research on Dyslexia: what is it and why is it there?

 • Recognize dyslexic thinking in the workplace.

 • Dyslexic thinking and Strategy & Innovation (renewal) are a good match!

 • How you can work together and thus utilize the added value of the combination of typical and atypical thinking styles.


Location: Online via Zoom

Donderdag 6 oktober: 13.00 - 14.15u

Teamontwikkeling: hoe werk je met teams aan teamdoelen en persoonlijke vaardigheden? – door GrowQu en TruQu

Het belang van ontwikkeling wordt groter en groter.. Hoe stimuleer jij, of wordt jij gestimuleerd door je organisatie, om je te ontwikkelen?


Stapje voor stapje groeien organisaties steeds verder in het organiseren van een agile performance cyclus. Er worden meer gesprekken gevoerd en concrete acties benoemd.
Maar hoe houd je talent vast binnen de organisatie? We kampen met een een enorm krappe arbeidsmarkt. Talent aantrekken is kostbaar en tijdrovend, dus het is van groot belang om medewerkers te binden en boeien.


Tijdens dit webinar delen Saira Perreijn (TruQu) en Martijn Lodder (GrowQu) graag hun kennis over:

 • het organiseren van teamdoelen;

 • het maken van persoonlijke doelen;

 • het gebruik van technologie voor de borging.


Vervolgens pakken zij graag door op het begeleiden van teams en medewerkers. Hoe zorg je dat leidinggevenden van teams goed kunnen coachen, wat is daar voor nodig en hoe helpt technologie daarbij? Tot slot worden er voorbeelden gedeeld van organisaties die een slimme werkwijze hebben ontwikkeld om deze ontwikkeling goed te borgen.


Deze sessie is speciaal interessant voor (HR) managers en directie.

Locatie: Online via Zoom

Donderdag 6 oktober: 14.00 - 16.30u

Game on: ga spelenderwijs aan de slag met de energietransitie! – door Radboud Universiteit

Let op: dit is een fysiek event dat plaatsvindt in Utrecht! Online deelname is niet mogelijk. 


Naast de bordspellen Monopoly, Risk en Mens-Erger-Je-Niet is sinds kort een wetenschappelijk verantwoord alternatief: Energiek. Het nieuwe bordspel (ontwikkeld door onderzoekers van de Radboud Universiteit) maakt de energietransitie begrijpelijk en bespreekbaar! 

 
Tijdens deze middag in Utrecht gaan we het spel spelen en ervaar jij hoe het is om in de energietransitie te werken. Al spelende leer je over hoe bedrijven, bewoners, kennisinstellingen en overheden de energietransitie aanpakken, hoe je weerstand tegen verandering in en buiten de organisaties wegneemt. Na het spel is er ruimte voor discussie over het versnellen van de energietransitie. Welke strategieën moeten ontwikkeld worden en hoe kunnen die succesvol worden geïmplementeerd, maar ook welke vaardigheden, ondersteuningsprogramma’s en  opleidingen moeten ontwikkeld worden? 


De sessie zal worden geleid door Hans van Kranenburg (Professor of Strategic Management & Head of Strategy Group bij Radboud University). Energiek is een samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder onderzoekers van de Radboud Universiteit, nutsbedrijf Alliander en een bordspellenmaker.

Locatie: Utrecht 

Donderdag 6 oktober: 14.30 - 16.00u

Employer branding: jouw organisatie door de ogen van young professionals – door YSE Projects

Wil jij de beste young professionals aantrekken? Maar heb jij tegelijkertijd moeite om young professionals te binden en behouden aan jullie organisatie? Met name in de huidige krappe arbeidsmarkt is het van groot belang om als organisatie aantrekkelijk te zijn voor jong talent.  


In deze masterclass nemen wij, Daan de Weger en Pauline Leffelaar, Interim Young Professionals bij YSE, je mee in de wereld van employer branding. Waar let de young professional op, wat vinden ze belangrijk en hoe staat uw eigen organisatie ervoor?


Wij gaan graag het gesprek met je aan en zien je graag bij onze masterclass. De organisatie die nu investeert in jong talent, is later klaar voor de toekomst


Locatie: Online via Zoom

Donderdag 6 oktober: 14.30 - 15.30u

Remote werken en workations: wat levert het op? – door Connectors

Alle werknemers van Connectors mogen 1 maand per jaar vanuit het buitenland werken (workation) en maken hier ook graag gebruik van. Daarnaast werkt één recruiter zelfs helemaal op afstand. Benieuwd wat remote werken kan opleveren voor jou, jouw organisatie of je werknemers? Hoe richt je het in en wat is er voor nodig? 


Maxime Kool van Connectors neemt je graag mee in deze moderne manier van werken, die zeer populair is bij de nieuwe generatie! 

Locatie: Online via Zoom

Vrijdag 7 oktober: 09.00 - 10:30u

Informatie Management inrichten met Young Professionals: een onmisbare schakel – door Omring

Digitalisering en data gedreven werken worden ook binnen de zorg steeds belangrijker. Het meekrijgen van de business binnen deze ontwikkelingen blijft een uitdaging. Een heldere visie en strategie vanuit topmanagement kan hierbij ondersteunen. Het gaat daarbij o.a. om het faciliteren van de medewerkers met handige apps en technologieën. Maar hoe maak je de vertaling van deze strategie en de wensen van de business naar passende oplossingen? De rol van een informatiemanager is hierbij een onmisbare schakel.

Jeroen van Zelst (Manager CIO-office) en Melanie Bijlsma (Assistent manager CIO-office & Informatiemanager) nemen jullie mee in de inrichting van informatiemanagement met inzet van Young Professionals binnen Omring, de grootste zorgverlener in Noord-Holland Noord.

Leerdoelen van deze sessie zijn:

 • Inzicht in de inrichting van informatiemanagement binnen Omring

 • Begrijpen wat de rol van een Young Professional kan zijn binnen deze inrichting

 • Inzicht in mogelijke keuzes voor het profiel van de Young Professionals

 • Effect van de inrichting van Informatiemanagement op de digitale doorontwikkeling van een zorgorganisatie inzien.

Locatie: Online via Zoom

Vrijdag 7 oktober 09.30 - 11.00u

Veel mensen vinden feedback geven spannend en onveilig en doen het daarom liever niet. Ze zijn bang voor de reactie van de ander. Feedback ontvangen vinden we geen probleem, maar stiekem voelen we ons toch aangevallen… 


Herken je dit? Bij jezelf of in je organisatie? Kom dan naar deze masterclass, waar we je gaan leren anders te kijken naar feedback. 


Marit Visscher werkt als Change Consultant en Trainer bij GrowQu. In deze masterclass neemt ze jullie mee in de do’s en don’ts van feedback vragen, geven en ontvangen. Aan de hand van een eenvoudige visie en simpel model laat zij zien dat feedback helemaal niet spannend hoeft te zijn.


Leerdoelen van deze masterclass zijn:

 • Feedback geven zonder dat de ander dit persoonlijk opvat;

 • Omgaan met ongewenste feedback;

 • Een eenvoudig model hanteren om feedback te structureren;

 • Het verschil tussen feedback en een compliment/kritiek begrijpen;

 • Inzicht krijgen in hoe je een feedback cultuur creëert.

Locatie: Online via Zoom

Vrijdag 7 oktober: 09.30 - 11.00u

Persoonlijk leiderschap: in 5 stappen met lef en impact! – door skooR

Wil je ook echt vanuit je talent en kwaliteit werken en leven, zodat je gaat sprankelen? Dan is deze inspiratiesessie iets voor jou! Wie ben ik en hoe zet ik dat neer in mijn werkleven? Jouw kracht volledig inzetten maakt impact.


Persoonlijk leiderschap: weten wie je echt bent en dat met impact neerzetten? In onze inspiratiesessie gaan we ook interactief aan de slag met de eerste stap van ons 5 stappenplan. Dus wil je anwtoord op de vraag: wie ben ik echt? En daarna horen welke 4 stappen je daarna zet, doe mee en laat je inspireren!


In het 5 stappenplan krijg je antwoord op de volgende vragen:

STAP 1: Wie ben ik echt, wat is mijn essentie?

STAP 2: Welk gedrag hoort hierbij en hoe geef ik er handen en voeten aan?

STAP 3: Welke gedachte houdt mij tegen om dit gedrag neer te zetten?

STAP 4: Welke mindset gaat mij helpen?

STAP 5: Jezelf met lef en impact neerzetten! 

Ga met ons deze deep dive in en laat je verrassen!

Deze sessie wordt gehost door Desiree Rooks en Judith Warmerdam, beiden ervaren trainers en coaches op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Locatie: Online via Zoom

Vrijdag 7 oktober: 10:00 - 11:00u

Hoe Fokker als werkgeversmerk bouwt aan een 'Happy Office' - door Fokker en Jamming

Hoe Fokker als werkgeversmerk bouwt aan een 'Happy Office'? Daarover praten Tamara Bok,van communicatie & design agency Jamming en Nathalie van der Valk, Director People & Culture bij Fokker, over op donderdag 6 oktober van 14:30 tot 16:00.

Een webinar over 1 van de oudste vliegtuigbouwers van Nederland die ondanks een paar turbulente jaren internationaal nog steeds elke dag veelgevraagde vliegtuigonderdelen maakt. Fokker bestaat al sinds 1912 en heeft daarmee een top status in de aeronautiek bereikt. Toch weten mensen erg weinig van hoe het tegenwoordig met Fokker gaat en hoe het is om er te werken.

Nathalie van der Wal werkte eerder bij grote merken en richt zich als HR directeur sterk op de vertaling van Cultural Values die de werkvloer niet alleen een plek om geld te verdienen maken maar een omgeving van groei en geluk. Zij vertelt over haar aanpak en geeft antwoord op vragen.

Locatie: Online via Zoom

Vrijdag 7 oktober: 11.00 - 12.30u

The Growth Mindset: hoe ontwikkel én behoud je die? – door YSE Projects

Iedereen wordt geboren met een Growth mindset, denk eens aan hoe je als kind alles wilde ontdekken, de hoogste bomen wilde beklimmen en er heilig in geloofde dat je later écht de allerbeste dierenarts of danser zou worden. Had je het nog nooit gedaan? Dan zou het je vast en zeker lukken.


In deze masterclass leggen Romy van Rein en ……… uit wat de verschillen zijn tussen een Growth en een Fixed mindset, geven zij je de juiste handvatten over hoe je een Growth mindset kan ontwikkelen en nog belangrijker… hoe je deze kunt behouden! Zij geloven dat jezelf ontwikkelen altijd en overal kan. Ze gaan hierover graag het gesprek met je aan tijdens deze masterclass!

Locatie: Online via Zoom

Friday October 7th: 12.00 - 13.00h

The 7 Habits of Highly Effective People – by Lunch Learners

This session will be in English.

Many people consider themselves to be effective, because they are productive or doing things efficiently. But when you think about the things you want to accomplish in life, you realize that you cannot do it all alone. Being productive is not enough. This book will guide you in becoming effective and interdependent. It will guide you through a sequential process of 7 habits that teach you to become effective as an individual, with others and within social systems. It will help you to build strong relationships and accomplish your goals in life. It all starts here, with this timeless book written in 1989 by Stephen Covey.


This session is facilitated by Ruben Schneijdenberg from Lunch Learners, where they believe that knowledge is the key to success in the current knowledge economy. This knowledge is often hidden in books. Their young professionals present books on location or online. From now on there is no need to waste your precious time, you will learn during lunch time with Lunch Learners!


Location: Online via Zoom

Friday October 7th: 14.00 - 17.30h

Networking event with TEDtalk expert Rutger Mollee about ‘The secrets for a perfect speech’!

This event will be in English.


Rutger has been one of The Netherlands’ most popular speakers since the 90’s. His lecture ‘The art of letting go’ has been booked over a thousand times in just a few years time. Currently, Rutger Mollee is a public speaking coach, teaching the top of The Netherlands. Together with his organisation ‘Speak to Inspire‘, Rutger coaches people who have to tell important stories for their career or reputation. He coaches CEO’s, ex-professional athletes and TEDx speakers. With his coaching he combines the world of speech writing with those of comedy and theatre.


He will share his secrets with his audience during his lecture ‘speaking in public’. 

Rutger will tackle topics such as:

 1. How can you surprise your audience?

 2. Understand the power of sympathy and authority

 3. How can you structure an irresistible story

 4. How to build your ideal pitch

 5. Learn the power of claptraps

 6. The magic of interaction.

Besides content, Rutger also looks at body language. With a few short exercises he makes people aware of their strengths and weaknesses.


There is the possibility to network with a bite and a drink, after Rutger’s masterclass has ended.


Programme:
14:00: doors open with coffee and/or tea

14:30: Speaker Rutger Mollee

16:30: Drinks and networking

17:30: End of the event.

Locatie: Euroweg 2, Amersfoort

Programma: Programma
bottom of page