Website Week of Growth (1).png

Programma
The Week of Growth

 

Maandag 4 april: 10.30 - 11.30u

Insights: dé start voor jouw ontwikkeling - door YSE

Insights is dé start voor jouw ontwikkeling. Met Insights krijg je inzicht in jouw voorkeursstijl van communiceren, (samen)werken en leidinggeven. Insights Discovery gebruikt een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen en dus ook in die van jou!

Het belangrijkste leerdoel van deze masterclass is: een eerste inzicht krijgen in jouw voorkeursstijl en hierdoor het contact met anderen verbeteren.

Deze masterclass wordt gegeven door Sophie Slippens, Talent Manager en Trainer bij YSE

Locatie: Online via Zoom

Maandag 4 april: 11.30 - 13.00u

Hoe geef jij jouw circulaire ambitie handen en voeten? – door Route Circulair

Wat houdt een circulaire economie in? En hoe breng je wat je leest en hoort over de circulaire economie eigenlijk in de praktijk? In dit webinar nemen we jou mee in hoe de realiteit eruitziet door cruciale inzichten en praktijkervaringen te delen van meer dan 30 circulaire pioniers die we hebben onderzocht in de jaren 2016 en 2021, waaronder: Auping, Interface, Philips, DSM, Gerrard Street en Fairphone.

We geven jou daarbij inzicht in:

 • Welke strategieën je als organisatie kunt hanteren;

 • Hoe een circulair verdienmodel eruitziet, en;

 • Hoe je dit vertaalt naar je eigen organisatie.

Deze interactieve sessie is vooral bedoeld om ondernemers te informeren, inspireren en activeren over ‘wat’ én ‘wie’ nodig zijn om die eerste of volgende stap richting een circulaire bedrijfsvoering te zetten. Het doel van deze sessie? De transitie naar de CE concreet en behapbaar maken voor eenieder die ermee aan de slag wil. Praktisch, pragmatisch én (academisch) onderbouwd.

Sprekers Victoria Knoop en Ilse Visser zijn consultants bij Route Circulair en willen de circulaire economie het nieuwe normaal maken. Ze helpen organisaties hun circulaire ambities te realiseren, ongeacht het stadium van circulariteit waarin ze nu zitten.

Locatie: Online via Zoom

Maandag 4 april: 13.00 - 14.00u

Hoe heb je als werkgever en werkgeversmerk invloed op het werkgeluk van je team? - door GrowQu en Jamming

Dat werkgeluk belangrijk is voor je medewerkers hoeven we je niet te vertellen. Wist je ook dat gelukkige medewerkers gemiddeld beter presteren en beter bestand zijn tegen stress? Maar blijven ze ook langer bij je werken en zorgt werkgeluk ook voor een positief werkgeversimago, wat dan weer nieuwe medewerkers aantrekt?


Daarover gaan Tamara Bok (Communicatiestrateeg bij Jamming) en Marit Visscher (Change Consultant bij GrowQu) met elkaar in gesprek. Ze nemen je mee op welke manieren je als werkgever en werkgeversmerk invloed kunt uitoefenen op werkgeluk. Marit legt uit hoe je als werkgever een cultuur kunt creëren waarin medewerkers zich continu kunnen ontwikkelen. En Tamara vertelt hoe een sterk werkgeversmerk van invloed is op de bedrijfscultuur en welke elementen daarbij van belang zijn. 


Deze sessie is extra interessant voor HR managers en Marcom specialisten.

Locatie: Online via Zoom

Maandag 4 april: 14.00 - 15.15u

'Grip op je week' van Rick Pastoor - door WeShareTalent

Mails, brandjes blussen, taken.. hoe krijg je nou wat meer rust in jouw werkweek? Hoe krijg je nou wat meer grip? Het boek GRIP van Rick Pastoor heeft Young WeShareTalent erg geholpen om wat meer overzicht te creëren en te behouden in werkweken. Daarnaast hebben we ook inzicht gekregen in hoe we het beste om kunnen gaan met de tijd van elkaar als collega’s.

Met praktische tips en tricks van auteur Rick Pastoor zijn we doorlopend aan het experimenteren. Tijdens deze korte interactieve sessie deelt Margot Venhuizen van WeShareTalent graag het hoofdstuk ‘Grip op je week’, om jou te inspireren hier in je eigen team mee aan de slag te gaan.

Wat jij meeneemt uit de sessie is inspiratie voor:

 • een heilige agenda;

 • een overzichtelijke takenlijst;

 • een mailbox die jij beheert i.p.v. een mailbox die jou beheert;


Locatie: Online via Zoom

Maandag 4 april: 15.00 - 16.00u

Hoe vind en bind je Young Professionals? – door Connectors

Wil jouw organisatie meer Young Professionals aantrekken, maar weten jullie nog niet zo goed hoe? Maxime Kool van Connectors (tot voor kort YSE) helpt je op weg! 

Waar vind je de doelgroep? Wat vinden zij belangrijk? En hoe selecteer je kandidaten die potentie hebben: Hire for attitude, train for skills! 

Locatie: Online via Zoom

Maandag 4 april: 15.30 - 17.00u

Diversity & Inclusion: the impact of cultural differences - by Yokogawa Corporation of America

This session will be in English.

Globalization has led to the rapid connection in both sales markets and international companies. As a result, dealing with cultural differences are undeniable. Hence, awareness of the impact of your own cultural values on perceptions, assumptions and expectations in intercultural situations is of high interest. In addition, in the context of diversion & inclusion it’s important to gain insight into the differences that exists. 

In this session, Elbert van der Bijl, will discuss differences between the cultures in Europe and beyond, using the experience they have gained within Yokogawa as a Japanese company.

Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 5 april: 09.00 - 11.00u

Wegwijs in de wereld van Social Impact - door YSE Public

“Social impact, daar moeten we iets mee!” Veel organisaties willen tegenwoordig hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Maar wat is het nu? En hoe maak je dit écht concreet in je organisatie?

In de Social Impact Game ga je op een interactieve en prikkelende wijze met deze vragen aan de slag en word je wegwijs in de wereld van social impact. Je gaat werken met een door YSE ontwikkeld social impact canvas, dat jou uitdaagt na te denken wat jullie social impact is en wat daarvoor nodig is. Stapsgewijs speel jij met je teamgenoten het canvas vrij en verdiep jij je steeds verder in de wereld van social impact.

Je verlaat de ochtend opgefrist, met concrete toepasbare ideeën én de herinnering aan de leuke ervaring voor jou (en je team)!

Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 5 april: 09.00 - 10.00u

Ontwikkel jezelf met een rol als toezichthouder - door Governance by Meaning

Governance by Meaning (GbM), onderdeel van The Growth Collective, heeft de ambitie om Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen te verjongen, vernieuwen, verfrissen en te veranderen. We willen verjonging in de boardroom, toezichthouders die als team groeien, die werken aan eigen ontwikkeling en vanuit hun kennis en ervaring een bron van inspiratie zijn voor de organisatie en het bestuur.


Governance by Meaning is een netwerk dat huidig, aankomend en toekomstig toezicht talent verbindt en ontwikkelt. Samen bieden wij voor en met deze doelgroepen allerlei initiatieven aan en helpen wij nieuwe toezichthouders aan een toezichtrol. Onze missie is tweeledig; aan de ene kant ontwikkelen we de toezichthouders van de toekomst en aan de andere kant koppelen we talentvolle toezichthouders aan raden van toezicht.


Tijdens deze sessie neemt interim bestuurder en ervaren toezichthouder Peter Velseboer je mee in de betekenis van het toezichthouder en hoe een toezichthoudende rol kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 5 april: 12.30 - 13.30u

Hoe je geld oneindig kunt laten circuleren - door Wakibi

Ben jij benieuwd hoe je geld oneindig kunt laten circuleren? En hoe je maatschappelijke impact kunt maken met geld?


Wakibi is een microfinanciering platform voor ondernemers in minder kansrijke situaties. Door middel van deze microfinanciering wil Wakibi het voor deze ondernemers mogelijk maken een lening af te sluiten, waarmee zij hun ondernemersdroom kunnen verwezenlijken.


Laat je inspireren door Marije Roozendaal, directeur bij Wakibi. Werner neemt je mee in de wonderlijke wereld van microkredieten!


Na de sessie weet jij precies wat een microkrediet is, hoe het werkt, wat de (maatschappelijke) impact is van een microkrediet en hoe je geld oneindig kunt laten circuleren.

Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 5 april: 15.00 - 16.00u

Hoe krijg ik blije medewerkers zonder geldstress? - door Wijzer in geldzaken

Geldstress komt in veel organisaties voor. Logisch, want iedereen maakt gebeurtenissen mee die geldstress kunnen veroorzaken. Denk aan een huis kopen, kinderen krijgen, uit elkaar gaan, minder werken vanwege zorgtaken of gezondheid, ziekte, overlijden van een partner etc. Vervelend voor de werknemer, maar ook voor de organisatie! Geldstress leidt tot meer ziekteverzuim, minder concentratie / productiviteit, meer kans op fouten en loonbeslagen, blijkt uit Nibud onderzoek. Wat kun je doen om dit te voorkomen en vroeg aan te pakken in jouw organisatie?

In deze sessie neemt Clairette van der Lans (projectleider bij Wijzer in Geldzaken / Ministerie van Financiën) je mee in de vele mogelijkheden voor werkgevers. En de voordelen, zoals blijere medewerkers die duurzamer inzetbaar zijn. Ook gaan we in op jullie vragen.

Deze sessie is o.a. geschikt voor HR en leidinggevenden. Wil je alvast meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op www.financieelfittewerknemers.nl

Locatie: Online via Zoom

Dinsdag 5 april: 15.00 - 17.00u

Neurofeedback Meditation session - by Phantus

This session will be in English.

Meditation is for everyone! In fact, meditation is very scientific! A disclaimer in advance: You will never learn to turn off your brain with meditation. So what happens in your brain during meditation? During the session, participants’ brain activity will be measured and analyzed.

Vitality coach Pjotr Peulen also likes to share how he helps clients to learn to meditate. There are several simple and scientifically based meditation techniques. Of course, there will also be time to actually meditate.

*This session is for participants who have experience with meditation. That means that you practice meditation on a regular basis.  

Locatie: Utrecht

Woensdag 6 april: 09.00 - 10.00u

De impact van video op jouw merk - door Jamming Agency & Kiem Media

Op 6 april praat Tamara Bok van Jamming Agency met de videomakers van Kiem Media, hofleverancier van merkverhalen voor onder meer Defensie.

Wat maakt een verhaal rijp voor video en hoe zorg je er voor dat dit type visualisatie van je merk niet op zichzelf staat en een eigen leven gaat leiden binnen je huisstijl en merkverhaal? Een must voor iedereen die al video inzet en zich afvraagt hoe dit nog beter kan.


Locatie: Online via Zoom

Woensdag 6 april: 10.00 - 11.30u

Netwerken voor je persoonlijke groei - door WeShareTalent

Hoe kun je je netwerk gebruiken om zelf te groeien? Een praktische workshop vol tips. Handig je LinkedIn inzetten om te sparren met mensen. Toegang tot de juiste mensen en groepen krijgen. Hoe pak je dat aan? En welke vragen stel je dan? 

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 6 april: 11.00 - 12.00u

Leiding geven aan Generatie Y - door YSE

De jongste generatie talenten op de werkvloer kunnen je organisatie en je team veel brengen. Maar hoe geef je leiding aan deze groep? Want ze krijgen ook nog wel eens de stempel verwend te zijn, snel af te haken of te weinig geduld te hebben… 

Hoe zorg je dat de kwaliteiten van deze generatie het beste tot hun recht komen? En dat je ze helpt om hun leerdoelen te behalen? Deze masterclass geeft je inzichten in hoe deze generatie denkt, handelt en werkt. En hoe jij hier als leidinggevende een belangrijke rol in kunt spelen. YSE heeft namelijk jarenlange ervaring in het aannemen, begeleiden en ontwikkelen van de jongste generatie en deelt deze kennis graag met jou. 

YSE krijgt steeds vaker de vraag om voor deze doelgroep leiderschapstrajecten op te zetten. Het gaat dan dus om ervaren professionals met beginnend leidinggevende taken. Om op deze vraag in te spelen, is YSE in gesprek gegaan met de doelgroep en HR professionals om een beeld te krijgen van deze behoefte. Hieruit hebben we een aantal uitgangspunten geformuleerd die we graag interactief met jullie willen delen.

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 6 april: 12.00 - 13.30u

Seriousplaycoach heeft als missie om veranderkracht te creëren in teams, zodat iedereen kan doen wat de Bedoeling is. Seriousplaycoach faciliteert werksessie waarbij er serieuze vragen op tafel komen die speels en krachtig worden opgelost. Kortom; LEGO® SERIOUS PLAY® is een serieuze methodiek die professionals speels in beweging brengt!

De methodiek LEGO® SERIOUS PLAY® is een krachtige bewezen methodiek om teams en organisaties te faciliteren in de ontwikkeling van visie en strategie, teamvorming, ondernemerschap of innovatie.

 • Je krijgt inzicht in de methodiek, hoe werkt het en wat is de kracht ervan.

 • Je hebt idee wat geschikte vragen zijn voor deze methodiek.

 • Je gaat het zelf ervaren! Het wordt een interactieve sessie.

 • Natuurlijk vertel ik ook, hoe ik een Lego Werksessie op maat kan ontwikkelen voor een vraagstuk waar jouw team of organisatie voor staat.

Wat heb je nodig?

 • Zorg voor je eigen lunch, of eet er voor of erna 

 • Regel losse Legostenen. Alle maten en vormen zijn goed.

 • Een grote Lego plaat om iets op te bouwen is handig.

Tijdens deze workshop gaan we speels aan de slag met LEGO. Even iets anders. Lekker ontspannen en zelf spelen. Ja. Net als je kinderen. Maar dan wél om te komen tot reflectie en nieuwe inzichten.

Nieuwsgierig? Speel dan mee!

Het is een online workshop en het enige wat je nodig hebt is LEGO van je kids, haal het van zolder, of leen het van de buren!

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 6 april: 13.00 - 14.30u

The Growth Mindset: hoe ontwikkel én behoud je die? - door YSE Projects

Iedereen wordt geboren met een Growth mindset, denk eens aan hoe je als kind alles wilde ontdekken, de hoogste bomen wilde beklimmen en er heilig in geloofde dat je later écht de allerbeste dierenarts of danser zou worden. Had je het nog nooit gedaan? Dan zou het je vast en zeker lukken.

In deze masterclass leggen Silke Dijkstra en Jara de Wit uit wat de verschillen zijn tussen een Growth en een Fixed mindset, geven zij je de juiste handvatten over hoe je een Growth mindset kan ontwikkelen en nog belangrijker… hoe je deze kunt behouden! Zij geloven dat jezelf ontwikkelen altijd en overal kan. Ze gaan hierover graag het gesprek met je aan tijdens deze masterclass!

Locatie: Online via Zoom

Woensdag 6 april: 14.30 - 16.30u

Privacy by Design: Privacy Preserving Technologies als oplossing voor datahonger? - door Kadaster & CBS

De grote maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw kunnen alleen opgelost worden door samen te werken. Data speelt hier een steeds belangrijkere rol in. Echter heeft deze datahonger ook een keerzijde. De privacy moet ten allen tijde gewaarborgd blijven. Steeds meer organisaties willen en/of mogen hun data niet zomaar delen. Het CBS doet al een aantal jaar onderzoek naar Privacy Preserving Technologies (PPTs) en het Kadaster heeft deelgenomen aan een pilot om de werking van Multi Party Computation (MPC) te onderzoeken. Deze technologische ontwikkelingen beloven het mogelijk te maken om op een privacy vriendelijke manier met data te werken.

Op 6 april openen het CBS en het Kadaster hun deuren. Zij zullen jullie meenemen in de kennis en lessons learned die zijn opgedaan rond dit onderwerp. Vervolgens worden jullie aan het werk gezet en gaan jullie in groepjes brainstormen over de toepassingsmogelijkheden binnen je organisatie. Zien wij jullie dan?

Locatie: Henri Faasdreef 312, 2492 JP Den Haag.

Woensdag 6 april: 15.00 - 16.30u

Jij als Coach - door SKLLS

Steeds meer mensen ambiëren de rol van coach of mentor om zo collega’s te helpen groeien.

Ebba Roessingh is al jaren actief bij YSE (tegenwoordig SKLLS) in onder andere de rol van coach van Young Professionals. Tijdens deze sessie deelt ze haar ervaringen, succesverhalen en geleerde lessen op het gebied van coachen én ontwikkelen van (jonge) medewerkers. Welke methodieken gebruikt SKLLS? En hoe zorg je voor een optimale coach-coachee relatie?

Locatie: Online via Zoom

Donderdag 7 april: 10.00 - 11.30u

Leren werken met een fact-based mindset in een digitale escaperoom - door Frisse Blikken

Ben jij al bekend met Serious Gaming? Games zijn een uitermate effectief leerinstrument in tijden van complexe verandering! Benieuwd? Speel mee!

Over Analysis Paralysis:

Veel organisaties bevinden zich momenteel in een digitale transformatie, waarin het steeds belangrijker wordt om te kunnen sturen en besluiten op basis van data. Hoe belangrijk is data momenteel in jouw organisatie en hoe kritisch kijk jij eigen ? Speel Analysis Paralysis en ondervind hoe belangrijk het is om jouw fact-based mindset (verder) te ontwikkelen!


Programma Analysis Paralysis:

 • Korte kennismaking en game introductie (gamified) (15 minuten)

 • Spelen Analysis Paralysis (45-60 minuten)

 • Debriefing Analysis Paralysis met eigen team (15 minuten)

 • Gezamenlijke evaluatie en afsluiting (5 minuten)


Na het spelen van de game:

 • Ben jij bekend met de meest voorkomende valkuilen tijdens het werken met een fact-based mindset

 • Ben jij je bewust van de meerwaarde van data gedreven werken, maar ook van de risico’s van een niet datagedreven aanpak

 • Ben jij getraind in het verwerken van informatie onder tijdsdruk en het trainen van jouw kritische mindset.

Ready to play with us?

Locatie: Online via Zoom

Donderdag 7 april: 11.30 - 13.00u

Hoe werken corporates en maatschappelijke organisaties samen om lokaal impact te maken? - door Voor je Buurt

Voor je Buurt is een maatschappelijke organisatie die voor overheden, fondsen en bedrijven programma’s opzet voor het aanjagen en versterken van lokale maatschappelijke initiatieven. We vertalen maatschappelijke ambities van bedrijven door naar een concrete en pragmatische aanpak om lokaal impact te maken.

Hoe? We hebben expertise op het gebied van crowdfunding campagnes voor maatschappelijke initiatieven. Door middel van training, begeleiding en technologie stellen we mensen in staat zelf geld en vrijwilligers te mobiliseren om een initiatief te realiseren.

In deze sessie deelt Peter Streefkerk, Projectleider en adviseur bij Voor je Buurt, een aantal lessen en succesfactoren. Hij doet dit aan de hand van de casus ‘Samen voor de buurt’: een programma dat Voor je Buurt onlangs in opdracht van de RegioBank heeft opgezet.

In de sessie gaan we onder meer in op: 

 • Hoe vertaal je maatschappelijke ambities naar een concrete aanpak?

 • Waarom is crowdfunding een goed middel om lokaal impact te maken?

 • Welke win-win-win ontstaat er als corporates en maatschappelijke organisaties de krachten bundelen?


Locatie: Online via Zoom

Donderdag 7 april: 11.30 - 13.00u

De kracht van divers denken: Dyslexie bij Strategie & Innovatie - door Dyslexic Disruptors

Terwijl dyslexie vaak wordt gezien als zwakte, is de impact ervan op de zakenwereld onmiskenbaar. Van IKEA, via Vigin naar Adyen: dyslexie is een drijvende kracht in de moderne economie. Disruptief denken blijkt in toenemende mate een krachtige manier te zijn voor organisaties, groot en klein, om een enorm groeipotentieel te realiseren. Disruptief denken komt van nature bij ons dyslectici, onze hersenen werken namelijk automatisch al zo! Projecten benaderen zonder onbewuste aannames, vanuit meerdere perspectieven beschouwend en met eindeloze nieuwsgierigheid. Waar anderen obstakels zien, vinden wij manieren om ze te omzeilen. Dyslectische Disruptors zijn personen die unieke perspectieven op de wereld hebben zonder last te hebben van bestaande mentale shortcuts, analogen en geaccepteerde wereldbeelden. Daardoor zien ze vaker commerciële kansen die voor anderen ongezien zijn. Een creatieve kracht om strategie & innovatie te stimuleren maar wel alleen met het juiste begrip en de juiste ondersteuning vanuit je organisatie.


Sprekers
Stephanie Raber: Als oprichtster van de HOI Foundation in 2016 ben ik in een diep avontuur over Dyslexie terechtgekomen. Met Stichting HOI hebben we veel bereikt voor kinderen en we zullen dit werk voortzetten. Maar het is nu ook tijd om de krachten van dyslexie in het bedrijfsleven los te laten. Daarom startten we Dyslectische Disruptors, die innovatieve denkkracht versterken.

Marnix Langstraat: Na ruim 16 jaar als werknemer in het bedrijfsleven te hebben gewerkt weet ik maar al te goed hoe mijn dyslexie mijn carrière op de werkvloer heeft beïnvloed. Mijn dyslexie gaf me een voorsprong binnen veel strategische en innovatieve onderwerpen en projecten, hoewel het altijd erg moeilijk was om deze voorsprong te combineren met de dagelijkse praktijk binnen een zakelijke omgeving. Vele jaren later ontdekken we nu hoe we deze vaardigheid van het dyslectisch denken voor bedrijven kunnen gebruiken om van te profiteren.
 
Leerdoelen van deze masterclass zijn:

 • Een inleiding tot de kracht en uitdagingen van dyslexie op de werkvloer;

 • De tekenen en indicatoren die kunnen worden waargenomen op de werkplek;

 • Meer inzicht krijgen in hoe het typische en atypische dyslectische denken van elkaar verschillen;

 • Meer inzicht krijgen in hoe de combinatie van typisch en atypisch denken elkaar kan versterken.


Locatie: Online via Zoom

Donderdag 7 april: 13.00 - 14.30u

Maak cultuur tastbaar en begin vandaag nog met verbeteren! - door Möbius

Een van de grootste uitdagingen in bedrijven is het behouden van Operational Excellence – onderzoek leerde dat de meeste initiatieven binnen 5 jaar verdwenen zijn en dat slechts 10% van de implementaties duurzaam en succesvol zijn. Deze laatste categorie van bedrijven vindt dat de sleutel tot succes gebaseerd is op het hebben van de juiste focus op cultuur en gedrag.

In een interactieve presentatie en workshop, gaan we het Shingo Framework gebruiken om:

 • Het belang van leiderschap, gedrag en betrokkenheid bij de implementatie van Excellence te adresseren.

 • "Ideaal gedrag” te bediscussiëren wat nodig is om duurzame resultaten te bereiken als basis voor continu verbeteren.

 • Te leren hoe de Guiding Principles van het Shingo Model kan helpen om ideaal gedrag de definiëren, and te leren hoe belangrijk ze zijn om te komen tot ideale business resultaten.

Workshop set-up

 1. Interactieve inspiratiesessie die het publiek meeneemt in het belang van cultuur en gedrag in Operational /Enterprise Excellence implementaties en hen erover laat nadenken. Er wordt met een live polling tool gewerkt rondom een aantal stellingen om maximale interactie te garanderen.

 2. Een workshop waarin de deelnemers met elkaar de gedragsaspecten bespreken van hun eigen business.


Locatie: Online via Zoom

Donderdag 7 april: 14.30 - 15.30u

Talent journey management: hoe leer je denken en handelen vanuit de behoefte van (flex)medewerkers? - door Randstad

Randstad is werkgever van 55000 flexmedewerkers (talenten) in heel Nederland, en bedient hiermee tegelijkertijd duizenden klanten (van MKB tot multinationals). De afgelopen jaren, mede ingegeven door de huidige schaarste, vragen om een aanpak waarin de behoeften van onze flexmedewerkers steeds meer centraal gesteld worden. We willen de beleving met Randstad steeds beter maken en hen zo lang mogelijk aan ons binden. Binnen Randstad noemen we dat ‘talentgedreven werken’. Hoe doet je dat in een beursgenoteerd commercieel bedrijf, waar begin je en hoe krijg je dit gedachtegoed in de bloedbanen van al onze collega’s?


Rick (nu directeur Marketing Yacht/BMC) en Sabine (adviseur talent & change):

 • vertellen je over de transitie naar een meer talent-gedreven organisatie

 • leggen uit hoe je een grote corporate staff en operatie beter laat samenwerken

 • delen tips en tricks voor het opzetten van jouw eigen customer (talent) journey

 • laten voorbeelden van experimenten zien waardoor collega’s innovatiever en meer talentgedreven zijn gaan werken


Deze sessie is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met change management, customer journeys, talent management, recruitment en/of binding en begeleiding van medewerkers.

Locatie: Online via Zoom

Donderdag 7 april: 15.00 - 16.30u

Leiderschap in verandering: samen doen wat ertoe doet - door Anouk Brack

In de drukte van de dag met alle geplande en ongeplande veranderingen is het vaak lastig om het grotere plaatje in het oog te houden. Om niet geleefd te worden door meetings en mails. Ondanks ieders goede bedoelingen, is er vaak veel dagelijks gedoe. Ruis. En dat leidt af van de kern van de zaak.

Hoe krijg je minder gedoe en kun je meer doen wat ertoe doet? Anouk Brack geeft je een uniek overzicht van recente waardevolle inzichten in leiderschapsontwikkeling en samenwerking. Ze benoemt herkenbare problemen en de remedies ervoor.

De leerdoelen van deze masterclass zijn:

 • Hoe doe je teamontwikkeling in 10 min per week?

 • Hoe ga je van stress naar flow in 10 seconden?

 • Hoe krijg je meer focus en voldoening in 2x 5 min per werkdag?

Deze masterclass werkt versterkend op je eigen inzicht, kracht en creativiteit.
Anouk Brack is auteur van succesvolle managementboeken, geeft internationaal trainingen in leiderschapsontwikkeling, is executive coach en begeleidt teamtrajecten met haar organisatiebloei-methode.

Anouk schreef ‘De verborgen dimensie van leiderschap’ (2017), dat genomineerd werd voor Managementboek van het Jaar, en ‘Leiderschap in Verandering’ (2019), over samen doen wat ertoe doet. Ze ontwikkelde de ‘Daily Focusplanner’ (2021) voor meer focus, flow en voldoening in je werkdag. Ze is mede-auteur van ‘Impactvol Ondernemen’.

Locatie: Online via Zoom

Donderdag 7 april: 15.00 - 16.30u

Manifestatiekracht workshop: met een lach op je gezicht je droomleven tegemoet - door Dare to Shine

Gedurende ons leven verwezenlijken wij talloze dingen, oftewel: we manifesteren het. Manifestatiekracht is iets wat iedereen in zich heeft. Hier (weer) bewust van worden en het vervolgens ook actief gebruiken, stelt je in staat om je doelen in het leven sneller en makkelijker te realiseren. En vooral: hoe je die doelen bereikt met een glimlach op je gezicht. Want: het doel is niet het enige wat telt. Nieuwsgierig?

In deze workshop neemt trainer Nawfal je mee in wat manifestatiekracht is; op welke niveaus van bewustzijn we opereren in ons dagelijks leven; en hoe je ‘het geluk’ waar je naar op zoek bent, kan vinden door het heft in eigen hand te nemen.

In het kort: In deze workshop word je (je weer) bewust van jouw eigen vermogen om jouw leven in een gunstige richting te sturen. 

Waar ga je mee naar huis? 

 • Inzicht in ‘Wat is manifestatiekracht?’

 • De 3 Gouden stappen om tot manifestatie te komen + het geheime ingrediënt 

 • De verschillende mentale niveaus waar we in opereren

 • Tips om jouw gewenste leven te manifesteren

 • Oefeningen om thuis de opgedane kennis verder te implementeren

 • How-to-guide ‘journaling’ 


Locatie: Utrecht, Joseph Haydnlaan 2a

Donderdag 7 april: 16.00 - 17.00u

Creëer hét ontwikkelprogramma voor jouw talenten! - door SKLLS en Sweco

Wat zijn de succesfactoren voor het creëren van een talent ontwikkelprogramma met 100 tot 150 Young Professionals? Wat zijn de grootste lessons learned van programmamanagement bij de ontwikkelprogramma’s van Sweco? Hoe zorgen we ervoor dat deelnemers ook echt aan de slag gaan met het geleerde in de trainingen?


In deze masterclass nemen Rozanne van Opstal (SKLLS, tot voor kort YSE) en Isabelle Marcellis (Sweco) je mee in hun ervaring als programmamanagers van de Sweco ontwikkelprogramma’s START en NEXT. Deze programma’s zijn voor starters met 0 tot 1,5 jaar of 1,5 tot 3 jaar werkervaring en zijn gericht op voornamelijk soft skills.

Deze masterclass is voor mensen die willen weten hoe je jouw ontwikkelprogramma aan laat sluiten op de behoeftes en het talent van jouw Young Professionals. Hoe je efficiënter het programma door kan blijven ontwikkelen. En welke do’s en don’ts ervoor zorgen dat je deelnemers langer het geleerde in de trainingen op de werkvloer laten zien.

Locatie: Online via Zoom

Vrijdag 8 april: 09.30 - 11.00u

Hoe ga ik om met feedback? - door GrowQu

Veel mensen vinden feedback geven spannend en onveilig en doen het daarom liever niet. Ze zijn bang voor de reactie van de ander. Feedback ontvangen vinden we geen probleem, maar stiekem voelen we ons toch aangevallen… 

Herken je dit? Bij jezelf of in je organisatie? Kom dan naar deze masterclass, waar we je gaan leren anders te kijken naar feedback. 

Marit Visscher werkt als Change Consultant en Trainer bij GrowQu. In deze masterclass neemt ze jullie mee in de do’s en don’ts van feedback vragen, geven en ontvangen. Aan de hand van een eenvoudige visie en simpel model laat zij zien dat feedback helemaal niet spannend hoeft te zijn.

Leerdoelen van deze masterclass zijn:

 • Feedback geven zonder dat de ander dit persoonlijk opvat;

 • Omgaan met ongewenste feedback;

 • Een eenvoudig model hanteren om feedback te structureren;

 • Het verschil tussen feedback en een compliment/kritiek begrijpen;

 • Inzicht krijgen in hoe je een feedback cultuur creëert.


Locatie: Online via Zoom

Vrijdag 8 april: 11.00 - 12.30u

Webapplicatie bouwen voor Dummies: van idee tot werkend product in 4 fasen! - door YSE Digital

Heb je een gaaf idee, maar weet je niet waar je moet beginnen?

YSE Digital bouwde een app om het contact tussen alumni en trainees te verbeteren. In deze sessie laten zij je zien hoe je jouw idee omvormt tot webapplicatie. Aan de hand van 4 fasen nemen ze je mee in het bedenken, ontwerpen, bouwen en lanceren van een werkend product. Wees niet bang want de programmeurs en UX experts houden het lekker praktisch en behapbaar.

Leerdoelen van deze sessie zijn:

 • Hoe begin je met het maken van je webapplicatie?

 • Welke tools heb je tot je beschikking?

 • Waar moet je op letten in het werkproces?


Locatie: Online via Zoom

Vrijdag 8 april: 12.30 - 14.00u

De werkdag aanvliegen als een atleet! - door Werk Atleet

Een atleet moet natuurlijk altijd klaar staan om optimaal te presteren voor een wedstrijd. Wij vinden dat een werkdag exact hetzelfde is. Je moet een goede warming up (ochtendroutine) hebben om een topwedstrijd (werkdag) te spelen en je mag een cooling down absoluut niet vergeten om blessures te voorkomen. De cooling down vullen wij in als een checkout routine. Tijdens de sessie gaan we aan de slag om deze drie delen van de dag te optimaliseren betreft voeding, stress, mindset en slaap. Tijdens de sessie monitor je je leefstijl en ga je direct aan de slag met het verbeteren daarvan. 


Na afloop van de sessie krijgen alle werknemers van mij alle belangrijke punten samengevat in een E-boek en kunnen ze in 4 weken met zichzelf aan de slag om meer uit zichzelf te halen. De sessie wordt verzorgd door Keanu Chin. Keanu is slaapcoach & gezondheidsprofessional.

Locatie: Online via Zoom